Fodbold

Spansk Super Cup-finale bliver et Madrid-derby

Atletico Madrids Angel Correa fejrer sin scoring mod Barcelona i Super Cup-semifinalen 9. januar. Giuseppe Cacace / Ritzau Scanpix

Atlético Madrid kom foran og bagud, men vandt alligevel over Barcelona. I finalen venter Real Madrid.

Finalen i den omdiskuterede spanske Super Cup står på søndag mellem lokalrivalerne Atlético Madrid og Real Madrid.

Det står klart, efter at Atlético torsdag aften besejrede FC Barcelona 3-2 og dermed blev klar til den afgørende duel. Det blev Real Madrid allerede onsdag, da holdet slog Valencia 3-1.

Atlético Madrid kom først foran i torsdagens opgør, men så siden Barcelona tage føringen. Diego Simeones tropper slog dog igen og blev klar til søndagens finale med et par sene scoringer.

Turneringen er blevet rykket fra Spanien til Saudi-Arabien i en treårig periode, og det har mødt stor kritik. Kritikken har blandt andet rettet sig mod Saudi-Arabiens tilgang til demokrati og menneskerettigheder og de store beløb, der er forbundet med valget af landet som vært.

På et pressemøde forud for kampen erkendte Barcelona-træner Ernesto Valverde, at valget af Saudi-Arabien bundede i jagten på indtægter.

På King Abdullah Sports City i byen Jeddah så han torsdag aften sit mandskab komme bagud, netop som anden halvleg blev fløjtet i gang.

Koke fik bolden på kanten af offside og udplacerede Neto i Barcelona-målet til 1-0.

Barcelona var toneangivende i store dele af kampen og tog også føringen, da der var spillet et kvarter af anden halvleg.

Efter 51 minutter udlignede Lionel Messi, da han efter lidt klumpspil hamrede bolden i nettet til 1-1, og ti minutter senere gjorde Antoine Griezmann det til 2-1.

Fra tæt hold fulgte franskmanden op på en redning fra Jan Oblak og pandede catalonierne foran.

Forsvarsveteranen Gerard Pique troede også, at han bragte Barcelona på 3-1 og sikker sejrskurs, men målet blev annulleret for offside efter en videogennemgang.

Atlético-spillerne gav ikke op, og med ni minutter igen udlignede angriberen Álvaro Morata på et straffespark, som Neto havde begået.

Angel Correa blev matchvinder fire minutter før tid. På en friløber ramte argentinerens forsøg Neto, men bolden sejlede i mål bag Barcelona-keeperen.