Fodbold

Milano-journalist: Kjær er klar for AC Milan efter tre timers lægetjek

Simon Kjær, der er anfører på det danske landshold, er meget tæt på et skifte til AC Milan. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

AC Milan kan meget vel have Simon Kjær i truppen allerede på onsdag, hvis man skal tro lokal journalist.

Nu skulle det være sikkert. Simon Kjær skifter til AC Milan med øjeblikkelig virkning.

Lørdag bestod den danske forsvarsspiller sit lægetjek i den italienske storklub, og skiftet vil snarest blive offentliggjort fra officielt hold. Det fortæller Pietro Balzano Prota til TV 2 SPORT. Han er chefredaktør på AC Milan-mediet, Radio Rossonera, og fulgte lørdagens lægetjek helt tæt.

Han befandt sig nemlig ude foran klinikken, da den danske landsholdsanfører blev testet.

- Simon Kjærs skifte til AC Milan er praktisk talt gennemført. Aftalen er indgået, og jeg formoder, der bliver offentliggjort en af de nærmeste dage.

- Lørdag var han til lægetjek på Madonnina-klinikken, hvor han befandt sig i tre timer, inden han forlod stedet igen i godt humør, siger Pietro Balzano Prota til TV 2 SPORT.

Ifølge flere medier - og også Pietro Balzano Protas oplysninger - får Simon Kjær en kontrakt på seks måneder i AC Milan, der dermed overtager resten af den lejeaftale, som Atalanta har indgået med Sevilla, som ret beset fortsat ejer danskeren. AC Milan har dog sikret sig en købsoption på danskeren, som den kan vælge at udnytte efter sæsonen.

Kan komme i kamp allerede onsdag

Simon Kjær skifter fra Serie A-rivalerne fra Atalanta, hvor han ikke har fået så meget spilletid som ønsket.

Men noget tyder på, at danskeren hurtigt kan komme i aktion for sin kommende klub, såfremt aftalen - som ventet - falder på plads.

- Jeg hører, at AC Milan ville have ham til at gennemgå lægetjekket hurtigst muligt for at sikre, at han kan blive en del af holdet hurtigst muligt. Og her er der især fokus på den kommende Coppa Italia-kamp mod SPAL på onsdag, hvor han meget vel kan komme i spil, siger Pietro Balzano Prota.

Simon Kjær har stor erfaring med den italienske Serie A, hvor han tidligere har tørnet ud for både Palermo og AS Roma - og altså aktuelt Atalanta. Og netop dén ballast er kommet ham til gode i AC Milans søgen efter en backup for Mattia Caldara, der gennem længere tid har døjet med store skadesproblemer.

- Simon Kjær har en lang historie og et godt navn i italiensk fodbold, og det er et stort plus. Men han har ikke altid leveret på topniveau. I Palermo viste han flotte færdigheder og et højt topniveau, men han var ikke altid konsistent i sine præstationer. Så det bliver spændende at se, hvordan han kan præstere for AC Milan. Han har før præsteret i Italien, og det kan han gøre igen. Én ting er sikker: Alle er nysgerrige på at se ham i Milan, siger Pietro Balzano Prota.

- AC Milan har ledt efter en sikker kandidat, som allerede har et godt kendskab til Serie A. Kjær er en dygtig forsvarsspiller med niveau til AC Milan, siger Pietro Balzano, der dog ikke levner Kjær mange chancer for at blive fast starter:

- Jeg er ikke sikker på, han bliver fast inventar i startopstillingen, men han kan klart hjælpe holdet.

Det er kun et halvt år siden, Simon Kjær blev lejet ud fra spanske Sevilla til Atalanta, hvor han nåede at spille fem Serie A-kampe og én kamp i Champions League. TV 2 SPORT følger SImon Kjær-transferen tæt i løbet af søndagen.