Fodbold

Ung Juventus-dansker oplever 'jokende' Ronaldo på nærmeste hold

Nikolai Baden Frederiksen udlever drømmen som professionel fodboldspiller i Juventus, hvor han træner med sine store idoler.

- I starten var det svært at forstå. Så rendte man lige pludselig rundt med alle dem, man i mange år har set op til. Dem, man har set Youtube-videoer af.

Nikolai Baden Frederiksen har gennem de sidste 18 måneder vænnet sig til mange nye rutiner. Herunder at træne med førsteholdet hos den italienske storklub Juventus på jævnlig basis. Det fortæller han til TV 2 FYN, der har besøgt Baden i Torino.

- De første to-tre træninger var jeg virkelig sådan: Okay, Wauw.

Den 19-årige danske fodboldspiller skiftede til Juventus fra FC Nordsjælland i sommeren 2018, hvor han blev hentet til klubbens U23-mandskab.

Hjælpsomme Ronaldo

Men selvom den danske angriber mest frister en tilværelse på reserveholdet, så har han adskillige gange trænet med hos de helt store stjerner på førsteholdet. Inklusive en vis Cristiano Ronaldo.

- Jeg ringede hjem til min far og fortalte, at jeg lige havde trænet med Ronaldo. Jeg gik helt amok i telefonen. Og han råbte også igennem telefonen, siger Nikolai Baden til TV 2 FYN og beskriver den portugisiske verdensstjerne som yderst hjælpsom:

- Han snakker med alle. Han griner, laver jokes. Han snakker med os unge spillere. Og hvis vi ikke forstår en detalje i en træningsøvelse, så er han meget god til at give fra sig og lære os nogle ting.

Mål på Buffon giver selvtillid

I sensommeren 2019 var Nikolai Baden frederiksen én af bare seks unge spillere fra klubbens U23-hold, der fik lov at tage med førsteholdet på opstartsturné i Asien.

- Det var helt vildt. Med privatfly. Og fans, der lige pludselig bryder ind på vores hotel.

- Trænerne kunne vælge i princippet alle spillere i hele klubben i stedet for mig til den tur. Så det giver mig tro på tingene, at man egentlig er tættere på, end man går og tror.

- Det booster selvtilliden at få lov at træne med dem. Hvis jeg som angriber laver et mål på Buffon og gør det godt mod nogle af de store stjerner, så opper det selvfølgelig selvtilliden og modet på at kunne udrette mere, siger Nikolai Baden.

Danskeren har kontrakt med Juventus frem til sommeren 2022, men hvis vejen til førsteholdsfodbold bliver for lang, åbner han selv for et lejeophold i en mindre klub.

Søndag aften kan Cristiano Ronaldo og Juventus spille sig tilbage på førstepladsen i den italienske Serie A med en sejr over Roma på udebane. Se storkampen direkte på TV 2 SPORT X fra kl. 20.05.