Fodbold

Cheftræner færdig i FC Barcelona - afløseren er på plads

Ernesto Valverde. Giuseppe Cacace / Ritzau Scanpix

Ernesto Valverde fik knap tre år i spidsen for den spanske mesterklub. Afløseren er allerede på plads.

Nederlaget i den spanske Super Cup blev Ernesto Valverdes sidste i spidsen for FC Barcelona, mens den sidste La Liga-kamp var 2-2-skuffelsen mod lokalrivalen Espanyol.

Klubben meddeler på Twitter, at parterne er blevet enige om at gå hver til sit.

- Klubben vil gerne udtrykke sin taknemmelighed over for Ernesto Valverde og hans professionalisme og dedikation, lyder det blandt andet på Barcelonas hjemmeside.

61-årige Quique Setién bliver ny cheftræner. Den nye cheftræner bliver præsenteret for offentligheden på et pressemøde tirsdag.

Setién har været uden job, siden han forlod Real Betis i sommer. Tidligere har han trænet en række mindre spanske klubber som Las Palmas, Lugo og Logroñés.

Barcelonas hjemmeside beskrives Setien som en af Spanien mest erfarne trænere.

Ernesto Valverde (tv) og Quique Setién hilser på hinanden før en kamp mellem Barcelona og Betis.

To mesterskaber

Valverde har ført Barcelona frem til to mesterskaber i to forsøg, og klubben ligger også på førstepladsen i indeværende sæson.

Resultaterne har dog været ekstremt svingende, og pointgennemsnittet i La Liga ligger kun lige over to. Barcelona og Real Madrid er á point.

Tre af de sidste fire kampe er endt uafgjort i ligaen, mens det i midten af sidste uge blev til et 3-2-nederlag til Atlético Madrid i Super Cuppen.

Barcelona gik dog sikkert videre til ottendedelsfinalerne i Champions League, hvor de ti slutningen af februar møder Napoli.

I sin aktive karriere spillede Valverde to sæsoner for Barcelona, og i 2017 overtog han cheftrænerposten efter Luis Enrique.

Han kom til efter fire år i Athletic Bilbao. Forinden har han stået i spidsen for klubber som Valencia, Olympiakos, Villarreal og Espanyol.