Fodbold

Dansk Serie A-træner: - Inter ser Eriksen som en nøglespiller

Danske Jens Bangsbo, der er assistenttræner i Serie A-klubben Atalanta, ser Inter som et godt match for Christian Eriksen.

Så sent som lørdag aften kunne Jens Bangsbo på nærmeste hold betragte den klub, som ifølge italienske medier bliver Christian Eriksens nye arbejdsgiver.

Han var nemlig med på sidelinjen, da han sammen med sin klub, Atalanta, mødte netop Inter på mægtige Stadio Giuseppe Meazza i Milano.

Og fra sin plads på bænken kunne Bangsbo se et Inter-mandskab, der godt kunne bruge Christian Eriksens kvaliteter:

- I Italien er der store forventninger til Eriksen, og jeg tror også, Inter ser ham som en nøglespiller i forhold til den måde, de spiller på.

- De har to skarpe topangribere (Lukaku og Lautaro Martinez, red.), som de spiller rigtig mange bolde op til. Og der kunne de måske godt tænke sig en spiller som Christian Eriksen til at servicere dem. Jeg tror, de ser ham som en central brik på holdet, siger Jens Bangsbo til TV 2 SPORT på en telefonlinje fra Italien.

62-årige Bangsbo har en lang karriere bag sig som fysisk træner og assistenttræner, og han er især kendt for sin tid som assistent i Juventus fra 2001 til 2004. Siden 2018 har han været tilknyttet Serie A-klubben Atalanta. Derudover har han indtil 2016 været fysisk træner under Morten Olsen på det danske landshold, hvor han har arbejdet med Christian Eriksen.

- Conte (Antonio Conte, Inters træner, red.) stiller store krav til sine spillere, men det passer jo også Christian super fint. Han er en spiller, der altid leverer til træning og altid løber mest. Han ville ikke have nogen problemer med Contes stil. Han er dygtig til at tilpasse sig de ting, og han har også de ambitioner, der skal til, for at udvikle sig yderligere i sit spil.

- For jeg tror, han kan putte en dimension på, når han kommer til Italien. Det er på nogle måder en noget hårdere liga. Det vil kunne udvikle ham som fodboldspiller og gavne landsholdet, siger Jens Bangsbo.

Jens Bangsbo (th.) i hyggelig samtale med den legendariske italienske målmand Gianluigi Buffon i 2004. Bangsbo var i denne periode træner for Buffon i Juventus.

Eriksen er forsidestof i Italien

Den danske fodboldtræner, der i kraft af sit job opholder sig i Italien, kan i disse dage læse om Christian Eriksen, hver gang han åbner en italiensk avis. Nej, faktisk behøver han slet ikke åbne avisen.

- Det er helt klart forsidestof i de italienske medier. Det er noget, der optager folk – også medierne.

- Folk i Atalanta spørger også til ham, det er klart. De kan jo også læse aviserne og se, at der er en interesse. Så i al almindelighed er der stor interesse for Eriksen, siger Jens Bangsbo.

Den danske træner er et velkendt ansigt i italiensk fodbold, og i forbindelse med Atalantas kamp mod Inter lørdag aften havde Jens Bangsbo da også lejlighed til at tale med Inters træner og sportsdirektør - uden at det dog kom til at handle om Christian Eriksen.

Men han understreger, at der længe har været interesse for Eriksen fra italiensk side.

- For nogle år siden spurgte Juventus mig også ind til Christian Eriksen, så der har altid været stor interesse for ham i Italien, siger Jens Bangsbo, der nu - måske - kan se frem til at få en landsmand til Norditalien:

- Det bliver spændende at få ham herned. Det glæder jeg mig til.