Fodbold

Officielt: Simon Kjær skifter til AC Milan

Efter kun et halvt år i Atalanta skifter landsholdets anfører til Serie A-rivalen AC Milan.

Simon Kjær har spillet i en lang rækker klubber i sin karriere, og nu kan han skrive endnu en på cv'et.

Landsholdets anfører skifter nemlig fra italienske Atalanta til ligarivalen AC Milan. Det bekræfter Sevilla, der ejer Simon Kjær, på sin hjemmeside.

- Simon Kjær har afsluttet sin lejeperiode i Atalanta. Han indleder i stedet en ny lejeperiode i AC Milan, der også har fået en købsoption på den danske forsvarsspiller efter denne sæson, skriver Sevilla.

Torsdag lejede Atalanta forsvarsspilleren Mattia Caldara i netop Milan med en købsoption på godt 110 millioner kroner.

Kjær skiftede i sommer fra Sevilla til Atalanta på en lejeaftale, men skiftet har været alt andet end succesrigt for forsvarsspilleren. Siden sommer har han blot spillet seks kampe i Atalanta-trøjen, og allerede lørdag var Kjær til lægetjek i sin nye klub.

Svært ved at tilpasse sig

I december gik Atalantas træner så ud offentligt og forklarede, hvorfor han gang på gang havde fravalgt danskeren.

- Han er en fantastisk spiller, men han har problemer med at tilpasse sig vores spillestil. Han har andre karakteristika. Jeg prøvede ham af, men jeg var ikke overbevist, sagde Gian Piero Gasperini.

Siden har Simon Kjær ikke spillet et eneste minut, og i starten af det nyt år udtalte hans agent, Mikkel Beck, at der blev arbejdet på højtryk for at finde ham en ny arbejdsgiver, efter at Atalanta gav Kjær lov til at se sig om efter en ny klub.

EM i fare

Simon Kjær er anfører på det danske fodboldlandshold og har gennem flere år været fast inventar i midterforsvaret.

Men uden kampe i benene ringede TV 2 SPORTs fodboldkommentator med alarmklokkerne på vegne af Simon Kjær i forhold til EM til sommer, som blandt andet spilles i Danmark.

Selvom Kjær ifølge Toft har lang snor hos landstræner Åge Hareide, er snoren ikke uendelig.

- Jeg spurgte landstræneren før de sidste kampe, om han var bekymret. Det sagde han nej til, fordi han vidste, hvor meget der lå i Simon Kjær, så det betød ikke noget. Han betyder rigtig meget for holdet, men han kan jo ikke gå et halvt år, hvor han spiller få minutter, sagde Toft efter Gasperinis udtalelse.

9 klubber på 11 år

Den 31-årige forsvarsspiller har været vidt omkring, siden han i 2008 forlod FC Midtjylland.

Italienske Palermo købte ham i det midtjyske og sikrede ham det første udlandseventyr, der siden har fået tilføjet klubberne Wolfsburg, Roma, Lille, Fenerbahce, Sevilla og Atalanta.

Nu er Kjær så klar til at tørne ud for AC Milan, der bliver hans niende arbejdsgiver på godt 11 år.

Holdkammerat med Zlatan

Milaneserne er langt fra fordums styrke og ligger på en skuffende tiendeplads i Serie A med 25 point i 19 kampe. Nedturen kulminerede 22. december, hvor Atalanta slog Milan med 5-0 - det største nederlag i mere end to årtier.

Den seneste titel ligger hele otte år tilbage i tiden for klubben, der har vundet 18 italienske mesterskaber og Champions League 7 gange.

Klubben er derfor i gang med at redde den synkende skude, og det fik mellem jul og nytår klubben til at hente den aldrende superstjerne Zlatan Ibrahimovic tilbage til klubben.

Svenskeren spillede også i klubben fra 2010 til 2012. Her blev det til 85 kampe og imponerende 56 scoringer. I 2011 var han medvirkende til det seneste mesterskab, som AC Milan har vundet.