Fodbold

Ebbe Sand bliver landsholdets nye assistenttræner

Den tidligere angrebstræner på landsholdet tager over efter Jon Dahl Tomasson.

Det danske herrelandshold får Ebbe Sand som ny assistenttræner.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse.

Dermed kommer han til at være Åge Hareides højre hånd, når Danmark skal spille EM på hjemmebane til sommer.

- Ebbe er en oplagt kandidat med sin store slutrundeerfaring, og han har et indgående kendskab til det at være med omkring landsholdet, så derfor er jeg meget glad for at få ham med i staben omkring holdet.

- Vi har et meget fast og sammentømret koncept på holdet, og jeg er sikker på, at Ebbe kommer til at træde fint ind i vores rytmer og måder at arbejde på, siger Åge Hareide.

Tidligere angrebstræner

Ebbe Sand, som har en P-træner-licens, tager over efter en af sine tidligere angrebskollegaer i den rødhvide trøje. Jon Dahl Tomasson blev assistenttræner på landsholdet, da Åge Hareide kom til som landstræner i 2016.

Den 5. januar i år blev Tomasson dog præsenteret som ny cheftræner for Malmö FF og valgte derfor at trække sig som assistenttræner.

Sand har tidligere været inde omkring landsholdet efter sin aktive karriere. Fra 2008-14 var han angrebstræner for landsholdet.

Efterfølgende var han fra 2015-18 sportslig rådgiver i Schalke 04. Siden blev han sportschef i Brøndby IF. Her nåede han blot at være i et halvt år, inden han og den daværende direktør Jesper Jørgensen blev afskediget.

Ebbe Sand indstillede sin spillerkarriere i 2004. Han nåede at score 22 mål i 66 landskampe.