Fodbold

- Ebbe Sand er et naturligt valg, siger Toft

Den tidligere landsholdsangriber kommer til at støtte Åge Hareide ved EM. Valget af Ebbe Sand får ros af fodboldkommentator Flemming Toft.

Når Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og resten af det danske landshold skal spille EM på hjemmebane til sommer, bliver det med en ny assistenttræner på sidelinjen.

Ebbe Sand har nemlig taget over for Jon Dahl Tommason, der er blevet præsenteret som cheftræner i Malmö FF.

Åge Hareide og Peter Møller har haft tid til at undersøge flere muligheder. Her blev de enige om at vælge den tidligere angriber, og det er godt valg, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Ebbe Sand er en vellidt mand og velbevandret i fodbold. Han har prøvet det før og har været angrebstræner under Morten Olsen, har spillet mange landskampe og har været med til fire slutrunder. Det er betyder også noget, når Danmark skal med i en slutrunde her til sommer. Det ligner et rigtig godt valg og et meget naturligt valg, siger Flemming Toft.

- Det virker som et Hareide-valg, og det er godt, når nu skal de skal arbejde så tæt sammen her det næste halve år. Jeg tror, at det er et godt valg for spillerne, et godt valg for Hareide, et godt valg for landsholdet og for fodboldens fans, der sætter meget stor pris på Ebbe Sand.

Var førsteprioritet

Den tidligere målmager har allerede trænererfaring fra det danske landshold, hvor han tidligere var angrebstræner fra 2008 til 2014. Han har dog ikke arbejdet sammen med Hareide før, men kender ham kun for gode ting.

- Vi kender ham som en meget fornuftig mand, så det var naturligt, at valget faldt på ham, siger Hareide til TV 2 SPORT.

- Han vil stille og roligt komme ind i tingene, og så er det vigtigt, at han er klar til slutrunden. Det bliver meget hektisk, men han har prøvet det før.

Han har været din førsteprioritet?

- Ja, selvfølgelig har han det, siger Hareide med et smil på læben.

Sand er meget vellidt

Ifølge Flemming Toft har det haft stor betydning, at Ebbe Sand tidligere har deltaget ved flere slutrunder.

- Det har betydet meget, men det har også haft meget at sige, at Ebbe Sand og Åge Hareide har kunne snakke sammen og har fundet hinanden fra starten. Han kan komme med sin rutine omkring det at være på et landshold og det at være til en slutrunde. Han kan komme med sin personlighed og gå ind og tale med stort set alle folk. Derudover har han også skarpe meninger, siger Flemming Toft.

Angriberen fra Hadsund nåede 66 kampe i rødt og hvidt, hvor det blev til 22 mål. Han var med på holdet ved VM i 2002 samt ved EM-slutrunderne i 2000 og 2004, inden han i 2006 stoppede sin aktive karriere.

I 2019 stoppede han som sportsdirektør i Brøndby efter blot et halvt år på posten, da Brøndby ville flytte ham over i en anden stilling i forbindelse med organisationsændringer. Jobbet som assistentlandstræner kommer kun til at vare til og med sommerens EM-slutrunde, da DBU allerede har ansat et nyt landstrænerteam, når Hareides kontrakt udløber til sommer.

Kasper Hjulmand tager over for Åge Hareide, mens Morten Wieghorst bliver hans assistent.