Fodbold

Ebbe Sand var ikke i tvivl, da han fik tilbudt assistentjobbet

Ebbe Sand ser frem til at blive assistenttræner ved EM på hjemmebane.

Åge Hareide og Ebbe Sand kommer til at stå på sidelinjen, når det danske fodboldlandshold spiller på hjemmebane ved EM til sommer.

Den tidligere landsholdsangriber er nemlig blevet præsenteret som ny assistenttræner for Åge Hareide, der måtte sige farvel til Jon Dahl Tomasson, som 5. januar blev præsenteret som ny cheftræner i Malmö FF.

Ebbe Sand ser frem til at støtte Hareide og de danske spillere - og ser EM på hjemmebane som en spændende opgave.

- Det er kæmpestor dag. Det er med glæde og stolthed, at jeg selvfølgelig har takket ja til den her fantastiske mulighed. Jeg har været med til mange slutrunder - både som spiller og som angrebstræner. Men at stå over for en slutrunde på hjemmebane er på alle ledder og kanter større, siger Ebbe Sand til TV 2 SPORT:

Er det et drømmetilbud?

- Ja, det kan man bestemt godt sige, siger Sand med et smil på læben.

- Det handler om at bidrage i forhold til sparring og falde ind i et meget indstuderet koncept. Det er ikke sådan, at jeg skal ind og ændre på noget, men supplere og støtte op om det, der fungerer godt allerede.

Tidligere erfaring fra landsholdet

Den tidligere målmager har allerede trænererfaring fra det danske landshold, hvor han tidligere var angrebstræner.

Ebbe Sand huskes især for sin spillerkarriere i Brøndby og Schalke 04 samt på det danske landshold, hvor han i mange år dannede frontduo med netop Jon Dahl Tomasson.

I 2019 stoppede han som sportsdirektør i Brøndby efter blot et halvt år på posten.