Fodbold

Mads Øland stopper som direktør i Spillerforeningen

Mads Øland har været en omdiskuteret person i det danske idrætsmiljø, hvor mange har stødt sig på hans hårde forhandlingsstil. Ida Guldbæk Arentsen / Scanpix Denmark

Mads Øland har gennem mange år været en omdiskuteret person i det danske idrætsmiljø.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, stopper med øjeblikkelig virkning.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Michael Sahl Hansen bliver midlertidig administrativ chef.

Foreningen, der varetager professionelle fodboldspilleres interesser, oplyser, at Ølands stop sker i forbindelse med en ny strategi og omorganisering af foreningen.

Øland vil fortsat løse internationale opgaver og varetage de danske interesser i den internationale fagforening, FIFPRO.

I centrum af konflikter

Mads Øland har igennem mange år været i centrum for flere storkonflikter i dansk sport i forbindelse med overenskomstforhandlinger.

Blandt andet i 2017 og 2018, hvor der udbrød konflikt på herrelandsholdet i fodbold. En konflikt, der førte til, at Danmark måtte spille en træningskamp med et vikarlandshold mod Slovakiet i 2018, og at DBU aflyste en VM-kvalifikationskamp for kvindelandsholdet i 2017.

Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, siger i pressemeddelelsen, at foreningen har valgt at bryde med Mads Øland, da de mener, det er tid til forandring.

- Med en ny overenskomst og stærke, langvarige landsholdsaftaler i ryggen giver det os nu en mulighed for at udvikle foreningen igennem et nyt setup, hvilket blandt andet betyder, at Mads Øland stopper som direktør i Spillerforeningen.

Han henviser til den seneste aftale, som Spillerforeningen har indgået med Divisionsforeningen, der varetager de danske ligaer.

Øland: Vemodigt farvel

Mads Øland beskriver sit farvel som direktør i Spillerforeningen som 'vemodigt'.

- Det har også været en stor ære og tillidserklæring at repræsentere spillerne på både klub- og landshold i så mange år. Med dygtige medarbejdere og rådgivere synes jeg, at vi har opnået gode ting for spillerne, siger han i pressemeddelelsen.

Mads Ølands hovedbeskæftigelse vil fra fredag være som CEO for den internationale spillerforening i Counter-Strike.