Fodbold

Norsk komet scorer hattrick på 20 minutter i Dortmund-debut

Haaland kunne ikke havet fået en meget bedre debut. Michaela Rehle / Ritzau Scanpix

19-årige Erling Braut Haaland scorede hattrick for Dortmund i sin debut. Han scorede sit første mål efter tre minutter på banen.

Tilhængerne af Dortmund har fået sig en ny darling.

19-årige Erling Braut Haaland, der kom til klubben fra RB Salzbrug i dette transfervindue, scorede hattrick for Dortmund efter bare 20 minutter på banen i sin første kamp for klubben.

Haaland kom på banen ved 1-3, men hjalp Dortmund til en sejr på 5-3 over Augsburg i holdenes første kamp i 2020.

Dermed afværgede Dortmund en tung start på forårssæsonen. Klubben fra Ruhr-distriktet ligger med sejren på fjerdepladsen i Bundesligaen med 33 point.

Svært start for Dortmund

Det var i kampens første halvdel ikke til at se, at Dortmund ligger flere pladser over Augsburg i tabellen.

Hjemmeholdet var godt med og kom sågar foran efter lidt over en halv times spil, da Florian Niederlechner gjorde det til 1-0, hvilket også var stillingen ved pausen.

Der skulle kun gå 23 sekunder af anden halvleg, før det stod 2-0. Marco Richter fangede Dortmund-keeper Roman Bürki ude i feltet og hamrede med et drøn fra distancen bolden over schweizeren og i mål.

Brandt reducerede for Dortmund.

Det fik gæsterne til at hanke op i sig selv, og Dortmund svarede hurtigt igen, da Julian Brandt allerede et par minutter efter via stolpen reducerede til 1-2.

Det blev startskuddet til ti vilde minutter, der bød på yderligere tre mål.

Norsk målfest

Først gjorde Florian Niederlechner det til 3-1. Det fik Dortmund-træner Lucien Favre til at sende Erling Braut Haaland på banen, og nordmanden kvitterede hurtigt for tilliden.

To minutter efter reducerede han til 2-3 med en fremragende afslutning. Det engelske supertalent Jadon Sancho assisterede, men lidt efter havde han selv sidste fod på bolden, da han udlignede til 3-3.

Haaland opildner tilskuerne, efter han reducerede for Dortmund.

Sancho tæmmede en lang bold fra Mats Hummels, trak forbi Augsburg-målmand Tomas Koubek og scorede i et tomt mål.

Men Dortmund var ikke færdig. Ti minutter efter - i 71. minut - fuldendte Erling Braut Haaland Dortmunds comeback, da han, med hvad der må en af sine nemmeste mål i karrieren, bragte sit hold foran 4-3.

Denne gang var det Thorgan Hazard, der efter at være blevet sendt i dybden trak forbi Koubek og serverede bolden for Haaland, som få centimeter fra målstregen let kunne score i et tomt mål.

Haaland tiljubles efter scoringerne.

Nordmanden havde tilsyneladende ikke fået nok af at score. Små ti minutter efter gjorde han det til 5-3 med en iskold afslutning.

Det tog pusten fra Augsburg, der i kampens afslutning ikke havde meget at skyde med.

Senere lørdag vendte Bundesligaens tophold, RB Leipzig, 0-1 til 3-1, da Marcus Ingvartsen og Union Berlin blev slået. Yussuf Poulsen startede på bænken for Leipzig og blev skiftet ind i 68. minut.

Imponerede i Champions League

Haaland kom til Dortmund, efter han havde et imponerede efterår i sin østrigske klub.

Den 19-årige nordmand scorede 16 mål i 14 ligakampe, og i Champions League blev det til otte scoringer i holdets seks gruppekampe.

Haaland startede fodboldkarrieren i norske Bryne og skiftede i 2017 til Molde. 1. januar 2019 startede udlandseventyret i Salzburg, hvor han havde en femårig kontrakt.

Det er desuden blevet til to A-landskampe for Norge, hvor han endnu har sit første mål til gode.