Fodbold

Brøndby sælger klubbens største stjerne

Superligaklubben Brøndby IF er kun få detaljer fra at sælge klubbens anfører og topscorer Kamil Wilczek til en tyrkisk klub.

Brøndbytruppen ser ud til at blive endnu en profil fattigere. Denne gang er det klubbens største stjerne, polske Kamil Wilczek, der siger farvel.

Klubben oplyser på sin hjemmeside, at Superligaens topscorer Kamil Wilczek er på vej til Götzepe i Tyrkiet. Klubberne er enige om vilkårene for et skifte, så nu mangler den farlige angriber kun at forhandle de personlige detaljer på plads med sin nye klub.

- Vi kan godt afsløre nu, at Kamil havde muligheden for et skifte i sommer. Dette skifte blev dog aldrig til noget, og efterfølgende aftalte vi, at begge parter forberedte sig frem mod muligheden, hvis den skulle opstå igen. Kamil har på alle måder holdt sin del af aftalen med sine mange scoringer for Brøndby IF og ikke mindst i rollen som mentor og integrator for Samuel Mraz og vores øvrige talentfulde angribere, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen til klubbens hjemmeside.

Kamil Wilczek blev udnævnt som permanent anfører i Brøndby inden denne sæson, hvor han med 17 scoringer ligger klart nummer et på topscorerlisten. Det er kun et år siden, han forlængede sin kontrakt med klubben, så den udløb i sommereren 2021. Det har sikret Brøndby en fornuftig betaling for angriberen, oplyser Carsten V. Jensen.

- Hvis de sidste detaljer falder på plads, vil skiftet samtidig sikre en vigtig økonomisk kompensation, der kan reinvesteres, hvilket gør Kamils tid i Brøndby IF til et mønstereksempel på, hvordan vi sikrer klubbens udvikling fremadrettet.

Kamil Wilczek blev i 2018 og 2019 kåret som årets spiller i Brøndby IF. Han har spillet 163 kampe for klubben og scoret 93 mål.

Farvel til to profiler

Det er kun tre dage siden, Brøndby IF solgte midtbaneprofilen Dominik Kaiser til tyske Hannover 96.

Hans kontrakt med Brøndby udløb til sommer, og da en forlængelse ikke faldt på plads, prioriterede klubben at sælge ham denne vinter. Kaiser nåede at spille i den gule trøje i halvandet år.

Dominik Kaiser og Kamil Wilczek har til sammen scoret 25 ud af Brøndbys 37 Superligamål i denne sæson.

Dertil skal man lægge, at Hany Mukhtar også har sagt farvel til Brøndby i dette transfervindue. Hans skifte til Nashville i den amerikanske MLS kom dog i stand allerede i sommer.