Fodbold

- Det er dét, der får ilden i mig til at slå flere gnister, siger Simon Kjær

Landsholdets anfører er skiftet til AC Milan, hvor fansene stiller store krav. Han takker samtidig Atalanta for at lade ham gå.

Se Simon Kjær og AC Milan på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

De træder ind gennem portene til fodboldstadionet San Siro hver anden weekend.

Hver gang med samme krav: Sejr.

Det er AC Milans nytilkomne danske forsvarsspiller udmærket klar over, og han vil heller ikke være det enorme pres fra fansene foruden. Han trives under det.

- De er hårde, men på den gode måde, lyder det fra Simon Kjær til TV 2 SPORT.

- De stiller utroligt store krav, og det skal de også i en klub som denne med en kæmpe historik og en kæmpe fanbase. Det er et kæmpe tryk, men det er egentlig derfor, jeg spiller fodbold. Det er dét, der får ilden i mig til at slå flere gnister.

- Det tryk og det pres, de lægger på os, vil jeg helst have hver weekend for at holde mig skarp.

Glædeligt gensyn med San Siro

For Kjær er hans nye hjemmebane i Milano ikke noget ukendt sted.

Da han tog hul på sit udenlandseventyr med skiftet til Palermo fra FC Midtjylland i 2008 og igen under et lejeophold i AS Roma fra 2011 til 2012, oplevede han flere gange San Siro fra dets centrum: Græsplænen.

- Når man kommer derind, kan man bare mærke et tryk og en atmosfære, som er anderledes fra andre steder. Selvfølgelig er det et kæmpe stadion, men nogle stadioner har dét, og andre har det ikke.

At blive sendt i kamp efter to dages træning er også et signal om tillid

Simon Kjær, fodboldspiller

- Og så lyder navnet meget godt, siger Kjær.

Sagde ja, da Maldini ringede

Den 30-årige danske landsholdsanfører vendte tilbage til italiensk fodbold sidste år efter flere år i fransk, tyrkisk og spansk fodbold.

Atalanta lejede ham i Sevilla, men efteråret i Bergamo blev aldrig nogen succes for Kjær. Så da Milan-legenden Paolo Maldini, der i dag er teknisk direktør i klubben, ringede til ham, sagde danskeren ja.

Milan har overtaget lejeaftalen og sikret sig en købsoption på forsvarsspilleren.

- Der var nogle omstændigheder, der gjorde, at det ikke lykkedes i Atalanta. På det taktiske plan nåede træneren og jeg aldrig helt hinanden, så det var bedst at finde en super løsning, og det gjorde vi, siger Simon Kjær til TV 2 SPORT.

- Jeg skal stadig være taknemmelig over, at Atalanta valgte at lade mig gå. Det var også det indtryk, jeg havde af klubben, at det er en superfin klub. Det var ærgerligt, at det ikke lykkedes, men samtidig er jeg også utrolig glad for, hvor jeg er lige nu.

Sendt i kamp med det samme

Har du så styr på, om det taktiske passer dig i AC Milan?

- Det skulle det meget gerne. At blive sendt i kamp efter to dages træning er også et signal om tillid. Det er jeg utrolig glad for.

Simon Kjær fik debut for AC Milan, da holdet 15. januar vandt 3-0 over SPAL i den italienske pokalturnering, Coppa Italia.

Søndag var danskeren med nummer 24 på ryggen også med fra start, da Udinese med Jens Stryger Larsen på holdet blev sendt hjem fra San Siro med et 3-2-nederlag.

Kjær skal kæmpe med argentinske Mateo Musacchio om pladsen i midterforsvaret ved siden af Alessio Romagnoli. Musacchio er dog lige nu ankelskadet.