Fodbold

Inter-boss satser på snarlig Eriksen-aftale - men det sker for sent, mener Mourinho

Christian Eriksen meldes i disse dage meget tæt på et skifte til Inter, men det er for sent, at handlen falder på plads, mener José Mourinho.

Rygterne om Christian Eriksen og Inter har de seneste dage været mange.

Flere italienske og engelske medier - heriblandt La Gazetta dello Sport og The Guardian - skrev fredag, at Tottenham og Inter nu var blevet enige om en aftale, der vil sende den danske landsholdsspiller til Milano.

Og nu skulle den være god nok. Søndag har Inters direktør, Giuseppe Marotta, over for ifølge Football-Italia bekræftet, at klubben i øjeblikket forhandler med Christian Eriksen.

- Vi håber, at aftalen kan blive afsluttet hurtigst muligt, især når transfervinduet lukker på fredag.

- Vi vil ikke skjule det, og I ved alle sammen, at vi har forhandlet med Tottenham i noget tid. Hans kontrakt udløber den 30. juni, så det eneste vi har forhandlet om er de seks måneder, siger Marotta.

De seneste meldinger om Christian Eriksens aftale med Inter går på, at midtbanespilleren på mandag eller tirsdag vil skrive under på en aftale, der binder ham til klubben i de kommende fire og et halvt år.

"Ikke rart at være i denne situation den 25. januar"

Meget tyder altså på, at den 27-årige fynbo inden for de kommende dage vil være fortid i Tottenham, men stod det til London-klubbens manager, José Mourinho, så skulle det være sket noget tidligere.

- Tottenham er den sidste klub, man kan beskylde for, at denne situation er opstået. Jeg vil bare sige, at sådan noget ikke må ske den 25. januar, siger den portugisiske manager med henvisning til, at transfervinduet har været åbent siden den 1. januar.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at Eriksen har opført sig meget, meget professionelt med mig og holdet, siden jeg ankom. Men det er ikke rart at være i denne situation den 25. januar, sagde Mourinho på pressemødet efter lørdagens FA Cup-kamp mod Southampton, hvor danskeren ikke var med i truppen.

Christian Eriksen har spillet i Tottenham siden 2013, hvor han har nået at spille 305 kampe med 69 mål og 89 assists til følge.