Fodbold

Neymar hyldede afdøde Kobe Bryant efter scoring

Fodboldstjernen Neymar ærede sin afdøde ven Kobe Bryant, da han søndag aften scorede i kampen mod Lille.

Kobe Bryants død søndag aften dansk tid har rystet store dele af sportens verden.

Et utal af store personligheder har kort tid efter bekræftelsen af Los Angeles Lakers-legendens dødsfald hyldet basketballstjernen, der betragtes som en af historiens største.

Eksempelvis valgte fodboldstjernen Neymar at ære sin ven, da han søndag aften scorede til 2-0 i kampen mod Lille.

I sekunderne efter brasilianerens scoring på straffespark, der i øvrigt var hans andet mål i kampen, blev han først omfavnet af sine holdkammerater, inden han med sine fingre lavede tallet 24, der var Kobe Bryants trøjenummer.

Derefter pegede angriberen op mod himlen, mens han også kiggede opad i flere sekunder. I roligt tempo gik en tydeligt følelsesladet Neymar tilbage til midten af banen, så kampen kunne sættes i gang igen.

Lagde billede på Instagram kort tid efter kampen

Kort tid efter afslutningen på opgøret mellem Lille og PSG lagde Neymar et billede af Kobe Bryant på sin Instagram-profil, hvortil han skrev:

- Trist dag for os i sport, for os fans og i særdeleshed for Kobes familie og venner. En legende er skabt med dine hænder. Tak for at have udbredt Kobe-sporten. Må gud trøste hjerterne i din familie og hos dine venner.

Kobe Bryant, der nåede at spille i NBA i 20 år, og Neymar har flere gange fået taget billeder sammen ved forskellige lejligheder. For knap to år siden lagde Neymar eksempelvis et billede af de to sammen på sin Instagram-profil med teksten "Legende".

Neymar er stor fan af basketball. Fredag aften var brasilianeren sammen med flere af sine holdkammerater i PSG tilskuere til NBA-kampen mellem Charlotte Hornets og Milwaukee Bucks, der blev spillet i Paris.