Fodbold

OB sikrer sig SønderjyskE-angriber et halvt år før tid i byttehandel

Mart Lieder har spillet for SønderjyskE siden 2018. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

SønderjyskE henter to spillere i OB og sender Mart Lieder den anden vej med øjeblikkelig virkning.

Et døgn efter at OB sagde farvel til topscorer Bashkim Kadrii, er afløseren kørt i stilling.

Således henter den fynske klub med øjeblikkelig virkning angriberen Mart Lieder i SønderjyskE.

Det meddeler de på sociale medier. Lieder skulle ellers først have tiltrådt til sommer. Sportsdirektør Jesper Hansen reagerede prompte på udskiftningerne i truppen.

- Vi har skiftet lidt ud i truppen på det seneste, og derfor fandt vi det naturligt at prøve at sikre os Mart et halvt år før tid.

- Heldigvis var han indstillet på at komme nu, og vi er meget glade for, at det er lykkedes at få forhandlet en aftale på plads, siger Jesper Hansen.

Det har kostet klubben at fremskynde processen. Således sender de Julius Eskesen til SønderjyskE, som i samme ombæring har sikret sig Anders K. Jacobsen, som den fynske klub tidligere ophævede kontrakten med.

- Anders har været en god mand for OB gennem snart fem år og har altid givet sig 100 procent for klubben. I de seneste sæsoner er han gledet ud af startopstillingen, og der er flere foran ham i den offensive række.

- Derfor er det bedre, at han får tid til at finde nye udfordringer, og vi er sammen blevet enige om at ophæve kontrakten nu, siger Jesper Hansen.

Glæde hos SønderjyskE

I SønderjyskE-lejren er man også begejstrede over handlen. Her har de i Anders K. Jacobsen fundet afløseren for Lieder.

- Han er en snu angriber, der er klog og ærgerrig, og han har kæmpet godt i OB også i mindre sjove perioder. Nu får vi glæde af hans åbenlyse kompetencer, men det glæder mig også, at ”AK” virkelig har ønsket at komme til os, for der har også været andre bejlere til ham, men vi har en fælles tro på, at han her kan komme tilbage til tidligere tiders topniveau, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til klubbens hjemmeside.

Også tilgangen af unge Julius Eskesen vækker glæde.

- Vi forventer os meget af den unge mand både her og nu og i fremtiden. Nu skal han lige ind i vores miljø, hvor vi skal have ham til at blomstre, så vi igen ser den spiller, der tog Superligaen med storm for et til to år siden. Der har været nogle bump på vejen for ham, men vi tror på, at vi kan få ham tilbage til der, hvor han var engang og derfra udvikle ham yderligere.