Officielt: Christian Eriksen skifter til Inter

Christian Eriksen skifter fra Tottenham til Inter. Tirsdag har den italienske klub præsenteret danskeren som ny mand i den sort-blå trøje.

Se Eriksen og Inter i Serie A på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Det har længe været en offentlig hemmelighed, at Christian Eriksen snart ville være fortid i engelske Tottenham, og de seneste uger er rygterne om et skifte til italienske Inter taget til.

Nu er den danske landsholdsstjernes fremtid så faldet på plads. 27-årige Eriksen har skrevet under på en kontrakt med Serie A-klubben Inter - formelt kendt som FC Internazionale Milano - gældende frem til 30. juni 2024.

Det bekræfter Inter på sin hjemmeside og Twitter, hvor det ligeledes lyder, at han skifter med øjeblikkelig virkning. Dermed har den italienske storklub købt Eriksen fri af London-klubben, hvor danskeren havde kontraktudløb til sommer.

Christian Eriksen får nummer 24 i Inter.

Vinkede til Inter-fans under lægetjek

Eriksen landede i Italien mandag for at gennemgå det obligatoriske lægetjek. Flere store medier fortalte i den forgangne uge, at aftalen mellem Tottenham og Inter var på plads med en check på omkring 150 millioner kroner.

Derudover skal Inter ifølge Sky Sport Italia betale solidaritetspengene på fem procent af beløbet til Eriksens tidligere klubber. Det er omkring 7,5 millioner kroner.

Endelig har de to klubber som en del af aftalen planlagt at spille en venskabskamp på et tidspunkt, hvor alle indtægterne tilfalder Tottenham, skriver det italienske medie.

Omkring 150 Inter-fans var mødt op ved bygningen, hvor lægetjekket fandt sted, og her gav Eriksen sig tid til at hilse på de jublende fans.

Christian Eriksen er mandag i Milano for at gennemgå det obligatoriske lægetjek forud for skiftet til Inter. Uden for bygningen ventede omkring 150 fans. Video: Bo Bentsen

Inter bekræftede ligeledes, at klubben havde indgivet et officielt bud på danskeren og ventede en snarlig aftale med Eriksen om de personlige vilkår.

Ifølge flere italienske medier bliver danskeren den bedst betalte spiller i klubben, der for tiden er nummer to i Serie A med tre point op til de forsvarende mestre fra Juventus.

Christian Eriksen kan få debut i Serie A på søndag, når Inter møder Udinese med Jens Stryger Larsen i truppen. Kampen kan ses på TV 2 SPORT X fra klokken 20.40.

Ude i kulden

Eriksen har i mange år været betegnet som en af verdens bedste spillere på sin position.

Det niveau, som danskeren tidligere har vist, har dog været gemt væk. Eriksen har det seneste år ikke indvilliget i at sætte sin signatur på en kontraktforlængelse med Tottenham, og det har betydet, at Premier League-klubbens nummer 23 ikke har været førsteprioritet på holdkortet.

Denne sæson er det blot blevet til ti Premier League-kampe fra start, hvilket er et godt stykke under, hvad vi ellers har været vant til at se. Derfor var et skifte også naturligt.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft vurderer dog, at Inter ikke var danskerens førsteprioritet.

- Han har ikke kunnet vælge frit på alle hylder. Ønsket var et af de spanske storhold, men interessen var tydeligvis ikke den samme fra deres side.

- Antonio Conte har brug for Eriksen - tilsyneladende - i en væsentlig rolle. Og så er prisen dalet for danskeren. Eriksen kan se frem til at spille i en storklub, der er med helt fremme i Serie A og som går efter lidt international succes.

Tog England med storm

Selvom det seneste halve års tid ikke har været udpræget succes for Eriksen, kan han stadig se tilbage på en god tid i Nordlondon.

30. august 2013 blev skiftet fra Ajax til Tottenham en realitet, og den ydmyge fynbo fandt sig hurtigt til rette i det engelske.

Den første sæson bød på 25 kampe i verdens måske hårdeste liga, og her var danskeren involveret i 16 mål. Han noterede sig for syv mål og ni målgivende afleveringer, og derfra blev han hurtigt en fanfavorit.

I både 2014 og 2015 blev han kåret til årets spiller i Tottenham. De helt store trofæer udeblev dog i tiden hos Tottenham, men han kan efter sidste sæson skrive en Champions League-finale på CV'et.

- Eriksen var en stor succes i klubben indtil denne sæson, hvor præstationerne bevidst eller ubevidst har båret præg af et Tottenham-farvel. Jeg tror, han har tænkt sådan siden nederlaget i Champions League-finalen i juni sidste år, siger Flemming Toft.

Eriksen nåede at repræsentere 'Spurs' 305 gange. Her var han involveret i 158 mål med 69 scoringer og 89 målgivende afleveringer. Danskeren kan altså glæde sig over, at han efter seks år i Tottenham var involveret i et mål i mere end hver anden kamp.

Et klogt skifte?

På rygtebasis har storklubber som Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus og Manchester United været kædet sammen med Eriksen de seneste år.

I begyndelsen af 2020 kom så en ny klub frem i rygtemøllen. Og det var Inter. En klub, der har store traditioner, men som har haft svært ved at finde sig til rette de seneste år.

Milano-klubben med de sorte og blå striber har dog fået vinger i denne sæson, hvor træner Antonio Conte og den tidligere United-spids Romelu Lukaku for alvor har skabt eufori hos les Nerazzurri.

TV 2 SPORT afprøver i øjeblikket fodbold-sendeplan som et nyt format. Giv dit input her og hjælp os med at blive bedre.

Og nu skal Eriksen så hjælpe klubben til det første italienske mesterskab siden 2010, hvor de i år følges side om side med Juventus. Det kræver bare, at danskeren passer ind i den italienske klubs spillestil.

- Om det bliver et godt skifte afhænger af, hvor meget spilletid han vil få. Man må gå ud fra, at hvis Antonio Conte vil have Eriksen, er det, fordi han er tiltænkt en rolle som playmaker, siger Flemming Toft og tilføjer:

- Men vi så med Simon Kjær i Atalanta, at manager Gasperini ikke kunne bruge den danske landsholdsanfører - han passede ikke ind i spillestilen, som det lød fra Gasperini, siger Toft.

Det betød, at Simon Kjær i januar vekslede sit lejeophold i Atalanta med en lejeaftale i den anden Milano-klub, AC Milan.

Du kan følge Christian Eriksens italienske eventyr på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. Her bliver samtlige kampe fra Serie A og La Liga vist.