Eriksen er købt for at bringe mesterskabet tilbage til Milano

I det italienske fodboldmiljø er der store forventninger til Christian Eriksen, der ifølge to Milano-journalister kan være mesterskabsafgørende.

Se Eriksen i Serie A på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

I Italien er de ikke i tvivl. Christian Eriksen kan og skal være med til at bringe det italienske mesterskab tilbage til Milano og Inter.

Det fortæller Carlo Angioni til TV 2 SPORT. Han er journalist for den store italienske sportsavis, La Gazzetta dello Sport, og har fulgt Christian Eriksens skifte til Inter på nærmeste hold gennem hele processen.

- Hvis ikke de kan nå det i denne sæson, så vil Inter senest i næste sæson kunne konkurrere med Juventus om mesterskabet. Med Inters indkøb af Christian Eriksen har klubben efterhånden lukket hullet op til Juventus rent kvalitetsmæssigt.

- Med den slags topspillere kan de spille med om mesterskabet og også gøre det godt i Champions League, siger Carlo Angioni.

Også den lokale Milano-journalist Guido De Carolis, der dækker Inter for Corriere Della Sera, er af den overbevisning.

- Eriksen er en ekstremt vigtig signing for Inter, der med en spiller som ham kan begynde at bekæmpe Juventus på tronen af italiensk fodbold. I Italien ser man Eriksen som en meget dygtig spiller, der virkelig kan forbedre Inters mandskab, siger han.

Fodboldjournalisterne bakkes op af den 77-årige Inter-legende Sandro Mazzola, der spillede i klubben i hele sin karriere og vandt fire mesterskaber.

- Det er et fantastisk køb, måske nok til (at vinde, red) mesterskabet. Han kan gøre det og give holdet lidt uforudsigelighed. Han kommer til at forstå vores spillestil og bliver integreret, siger han til TuttoMercatoWeb.

Christian Eriksen kan få debut i Serie A på søndag, når Inter møder Udinese klokken 20.45. Kampen kan ses på TV 2 SPORT X.

En dansker bliver en af de største i Italien

Der er mange store fodboldstjerner i den italienske Serie A lige nu. Her kan man i flæng nævne navne som Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic og Gianluigi Buffon. Men Christian Eriksens ankomst til kommer til at rykke lidt rundt på hierarkiet.

- Inters fans er virkelig forventningsfulde, og det er en kæmpe historie blandt dem. De glæder sig til at se Eriksen spille for Inter.

- Eriksen kommer selvfølgelig ikke til at være på niveau med Cristiano Ronaldo, for Cristiano er Cristiano. Men han vil ligge lige i laget under Ronaldo sammen med en spiller som Romelu Lukaku, siger Carlo Angioni og tilføjer:

- Også lønmæssigt forventes Christian Eriksen at ligge helt i toppen af Serie A, men selvfølgelig stadig et stykke bag Cristiano Ronaldo. Men det fortæller historien om, hvor stor en stjerne, man forventer, Eriksen bliver i italiensk fodbold.

De fleste medier skyder på, at Christian Eriksen kommer til at tjene en årsløn i omegnen af 9 millioner Euro, hvilket svarer til små 70 millioner danske kroner.

Guido De Carolis, der følger Inter og fankulturen omkring Inter tæt for den lokale avis Corriere Della Sera, forventer da også, at den 27-årige fynbo kan se frem til at blive modtaget som en helt i Milano. I hvert fald den del af Milano, der holder med Inter.

- Jeg tror, Eriksen bliver det nye idol blandt fansene på San Siro. Han er en af de bedste spillere i Europa, og i løbet af januar har det været en kæmpe historie. Mange andre klubber har jo været interesseret og har forsøgt at købe ham, så for Inter og for Serie A er det stort at se så stor en spiller komme til.

- Inter har hentet en vidunderlig spiller til Serie A, siger Guido De Carolis til TV 2 SPORT.

Eriksen-transfer markerer ny tendens

I Italien er der netop blevet indført en ny skattelov kaldet 'vækstdekretet'. Hvis man har boet to år i et andet land, kan man få skatterabat i fem år, hvis man tager arbejde i Italien. Det betyder, at fodboldspillere - nationale som internationale - ikke skal betale skat af halvdelen af deres løn. Det betyder også, at klubberne kan tilbyde spillerne en højere løn.

Og ifølge Gazzetta dello Sports journalist Carlo Angioni er den lov med til at lokke spillere som Christian Eriksen til Italien.

- Stemningen omkring Eriksen er virkelig, virkelig god. I en del år har Inter ikke tiltrukket topspillere, men nu er det helt anderledes. Først kom Romelu Lukaku, og nu kommer Christian Eriksen så også.

Åge Hareide er glad for, at Christian Eriksen er skiftet til Inter. Han skal se ham live 9. februar. Video: TV 2 Sport

- I de senere år er en del gode spillere kommet til italiensk fodbold, men ikke i en alder af 27 år som Christian Eriksen. Og det er en ny og spændende tendens. Det er en kæmpe forskel, som man skal forstå.

- Eriksen har aktivt valgt Italien i en alder af 27 år – midt i hans bedste år i karrieren. Det betyder, at Eriksen vil vinde noget med Inter. Det er en vigtig pointe. For under et år siden spillede han finale i Champions League, og nu har han valgt Inter, siger Carlo Angioni.

Tidligere i transfervinduet har Inter også hentet udenlandske spillere som engelske Ashley Young og nigerianske Victor Moses.

TV 2 SPORT afprøver i øjeblikket fodbold-sendeplan som et nyt format. Giv dit input her og hjælp os med at blive bedre.