Fodbold

Tilhængere har angrebet United-direktørs hus med nødblus

Flere personer var med til at lave hærværk mod Ed Woodwards bolig. En enkelt kastede også et nødblus mod huset. Scanpix/Madman Mason

I en udtalelse tager Manchester United klar afstand fra det 'uberettigede' angreb mod en af klubbens ansattes hjem.

Kedelige scener udspillede sig foran Ed Woodwards bolig i Cheshire tirsdag aften.

Der er simpelt hen ingen undskyldning for dette

Manchester United i en udtalelse

Omkring klokken 20.00 lokal tid angreb en gruppe hætteklædte Manchester United-tilhængere ifølge flere britiske medier klubbens næstformand og administrerende direktørs hus.

En video med teksten 'Ed Woodward skal dø', der florerer på det sociale medie Twitter, viser en person kaste et nødblus over porten til huset, mens andre ifølge BBC sang sange rettet mod 48-årige Woodward.

United lover udelukkelse på livstid til skyldige

Sent tirsdag aften reagerede Manchester United på hændelsen, og klubben skriver ifølge BBC og Sky Sports i en udtalelse:

- Manchester United Football Club er her til aften blevet gjort opmærksom på hændelsen uden for en af vores ansattes hjem.

- Vi ved, at fodboldverdenen vil forene sig bag os, mens vi samarbejder med Greater Manchester Police om at identificere gerningsmændene bag dette uberettigede angreb.

- Enhver, der bliver fundet skyldig i kriminalitet eller i ulovlig indtrængen på denne ejendom, vil blive udelukket på livstid af Manchester United og kan risikere retsforfølgelse.

- Fans, der udtrykker deres mening, er én ting, men kriminel ødelæggelse og en intention om at bringe liv i fare er noget andet. Der er simpelt hen ingen undskyldning for dette, lyder det fra Manchester United.

Hverken Ed Woodward, hans hustru eller deres to børn var i huset, da det blev angrebet, skriver Sky Sports.

United-krise ikke set værre siden 89/90

Manchester Uniteds sæson har foreløbig været en skuffelse med bare 34 point for 24 kampe i Premier League. Det er ikke set værre for Uniteds vedkommende siden 1989/1990-sæsonen, hvor klubben havde 25 point på samme tidspunkt i sæsonen.

Klubbens ledelse og Ed Woodward har derfor måttet lægge øre til megen kritik fra United-tilhængere i den seneste tid.

For eksempel i Uniteds seneste to kampe, mod Burnley i ligaen og mod Tranmere i FA Cuppen, hvor tilhængere har sunget den samme sang om Woodward og gentagne gange bedt klubbens ejere, Glazer-familien, om at smutte.

Onsdag aften spiller Manchester United retur-semifinale i ligacuppen mod lokalrivalen Manchester City. United tabte 3-1 i det første opgør, som blev spillet på Old Trafford.