Fodbold

FCK sælger talent til Rosenborg

FC København har solgt midtbanespilleren Carlo Holse til den norske storklub Rosenborg.

På transfervinduets sidste dag er der travlhed i FC København.

I en pressemeddelelse skriver de danske mestre, at de har solgt den 20-årige offensivspiller til Rosenborg. Nyheden kommer få timer, efter at det blev officielt, at FCK har købt AaB's Mikkel Kaufmann med øjeblikkelig virkning.

Carlo Holse var i efteråret udlejet til Esbjerg fB, så derfor kommer salget ikke som nogen stor overraskelse.

Rosenborg skriver på sin hjemmeside, at Carlo Holse har skrevet under på en fireårig aftale.

- Jeg er meget glad for at skrive under med Rosenborg. Jeg går fra én skandinavisk storklub til en anden, siger den danske U21-landsholdsspiller i en pressemeddelelse.

I FC København nåede Carlo Holse at spille 46 kampe, inden han i efteråret skiftede på en lejeaftale til Esbjerg fB. Her blev det til 15 kampe.

Forventer at score mål

Nu gælder det den norske Eliteserien, der bliver Carlo Holses første udlandseventyr - og det er ikke uden forventninger.

- Jeg forventer at spille meget, score mål og bidrage til, at holdet vinder. For holdets vedkommende er målet at vinde ligaen og komme i Europa, siger Carlo Holse.

Den unge dansker fortæller desuden, at han inden skiftet har rådført sig med sin nu tidligere manager, Ståle Solbakken, og Nicklas Bendtner, der selv har spillet i den norske traditionsklub.

I Rosenborg bliver Carlo Holse den eneste dansker.