Fodbold

Wass tæt på scoring i danskerduel

Daniel Wass spillede hele kampen i Valencias hjemmesejr over Celta Vigo, som gav Pione Sisto de sidste 20 minutter af kampen.

Valencia og danske Daniel Wass kan glæde sig over at indtage fjerdepladsen i den bedste spanske fodboldrække.

Hjemme på Mestalla vandt Valencia med 1-0 over Celta Vigo, som også havde deres muligheder. Men det blev Carlos Solers scoring, som afgjorde kampen, hvor 30-årige Wass spillede samtlige minutter - og også var en del i fokus i første halvleg.

Mon ikke det var på dansk, da Daniel Wass og Pione Sisto tog en snak efter kampen mellem Valencia og Celta Vigo.

Danskeren havde en stor chance i det tredje minut og kunne et kvarter senere - med lidt held - have fået et straffespark tildelt. Men det gav dommeren ham ikke.

Til gengæld fik danskeren en advarsel for en stempling. Et gult kort, der koster karantæne for Wass i næste ligakamp.

Landsmanden Pione Sisto fik ligeledes en advarsel præsenteret for en stempling, da han gjorde, hvad han kunne for Celta Vigo i kampens sidste fase.

Lørdagens smalle nederlag betyder, at Sisto og Celta Vigo indtager en aktuel nedrykningsplads i tabellen (18. plads), men kun et point efter Mallorca på den rigtige side af stregen.

Real ruller videre efter Madrid-derby

Real Madrid topper fortsat den spanske fodboldrække, og det kunne lokalrivalerne fra Atlético Madrid lørdag eftermiddag ikke gøre meget ved.

Real Madrid vinder årets første lokalderby mod Atlético Madrid 1-0 med en scoring af Karim Benzema. Video: Louise Lind

Hjemme på Santiago Bernabéu scorede Karim Benzema derbyets enlige mål. Sejren på 1-0 betyder, at Real Madrid nu har 13 point ned til Atlético, der er nede på sjettepladsen i La Liga.

Øverst har Real Madrid seks point ned til ærkerivalerne fra FC Barcelona, som søndag spiller deres kamp i runde 22.

Valladolid snupper sejr på ferie-ø

Et stykke længere nede i tabellen finder vi to andre af lørdagens kombatanter. Real Valladolid var på besøg hos Mallorca.

Kampens dommer kom i fokus, da han i første halvleg (med korrekt hjælp fra VAR) underkendte en scoring til hjemmeholdet, hvilket fik Mallorcas keeper og trænerstab godt op at køre.

Mallorca troede, de kom foran i hjemmekampen, men målet blev korrekt annulleret. Senere var det så gæsterne fra Real Valladolid, der fik scoret - uden at målet blev underkendt - det afgørende mål. Video: David Schiøler

I sidste ende var det dog gæsterne, der fik mest at juble over, da de med en 1-0-sejr skaber et solidt hul til bundstriden, som Mallorca så sandelig er en del af på en aktuel 17. plads.

Granada kæmper sig tilbage

Lørdagens tidlige kamp i La Liga mellem Granada og Espanyol endte med en snæver sejr til værterne på 2-1.

Granada kom ellers bagud, da Raul De Tomas eksekverede det straffespark, som blev begået mod ham. Men inden pausen fik Darwin Machis udlignet til 1-1.Anden halvleg var knap kommet i gang, før Carlos Fernandez med et fremragende træf bragte hjemmeholdet i front.

Det flotte mål blev kampens sidste og sendte Granada op på ligaens 10. plads, mens Espanyol fortsat er placeret allersidst i tabellen.

I La Liga var Granada i problemer mod Espanyol, men takket være et flot mål i begyndelsen af anden halvleg fik de en 2-1-sejr i hus. Video: David Schiøler