Fodbold

Eriksen-tilgang er et kup og sender vigtigt signal, siger Inter-træner

Antonio Conte glæder sig over, at Inter blev Christian Eriksens nye klub, og samtidig siger træneren, at danskeren er i spil til startdebut søndag.

Se Udinese vs. Inter direkte på TV 2 SPORT X søndag fra 20.40.

Da Danmarks største fodboldstjerne, Christian Eriksen, tirsdag eftermiddag blev officielt præsenteret som ny spiller i Inter, var han med til at sætte streg under, at de blå og sortstribede fra Milano også er blandt de største, hvis ikke i europæisk, så i hvert fald i italiensk fodbold.

Det mener danskerens nye cheftræner, Antonio Conte.

- Eriksen er et stort kup for klubben, da han havde mange klubber at vælge mellem, men valgte Inter. Det beviser, at klubben er på rette vej, udtaler cheftræneren forud for søndagens Serie A-kamp mod Udinese.

Om tilgangen af 27-årige Eriksen er nok til at sende Inter på kurs af klubbens første mesterskab siden 2010, tør Antonio Conte endnu ikke spå om, men han glæder sig over de nye spillere.

Ud over danskeren, der kom til fra Tottenham, så er Ashley Young og Victor Moses hentet i henholdsvis Manchester United og Chelsea.

- Jeg er glad for tilknytningen af disse spillere, men de skal stadigvæk lære måden at spille på hernede og sproget. Men jeg glæder mig over, at tre spillere har valgt at tage fra Premier League til Inter, siger Conte.

I spil til startplads søndag

På pressemødet inden Inters kamp mod Udinese blev den 50-årige cheftræner også spurgt til startopstillingen søndag. Her må han se bort fra den argentinske angriber Lautaro Martinez, der er ude med karantæne både mod Udinese, men også i Milano-derbyet mod AC Milan.

Det giver muligheder for andre offensive kræfter:

- Enten Sebastiano Esposito eller Alexis Sanchez kommer til at starte. Vi vil savne Lautaro, men det er en mulighed for nogle af dem, der ikke har spillet så meget, siger Conte.

Christian Eriksen fik sine første minutter i Inter-trøjen, da han blev skiftet ind i onsdagens pokalkvartfinale. Og danskeren er da også en del af trænerens overvejelser til søndagens startformation, selvom han er spritny i Milano-klubben.

- Vi har talt meget med ham, så han forstår vores forventninger, og heldigvis lærer han hurtigt, siger Conte, som dog er opmærksom på, at fynboen ikke har spillet fuld tid i en ligakamp den seneste måned:

- Eriksen har ikke spillet særlig meget på det seneste for Tottenham, men han skulle være i udmærket fysisk form, og han begynder at komme ind i vores fodboldfilosofi.