Juventus øger i Serie A-toppen efter Ronaldo-scoringer

På to straffespark sat ind af Cristiano Ronaldo vandt Juventus på hjemmebane over Fiorentina i Serie A.

Juventus er tilbage på sporet i Serie A efter nederlaget til Napoli i den seneste runde. Søndag eftermiddag vandt Torino-storklubben med 3-0 hjemme over Fiorentina.

Dermed har mesterholdet fra de seneste otte sæsoner 54 point for 22 kampe, mens Lazio, der senere søndag slog Spal med 5-1 hjemme, har 49 point for 21 kampe.

Inter og Christian Eriksen, der sent søndag spiller ude mod Udinese, har 48 point for 21 kampe.

Juventus havde i første halvleg svært ved at omsætte sit spilovertag til målchancer, og faktisk havde Fiorentina flere forsøg inden for rammen i den første halvdel.

Derfor var det symptomatisk, at Juventus skulle bruge et straffespark for at få gang i scoringen.

Miralem Pjanic tog chancen udefra, og bolden ramte en Fiorentina-hånd i feltet, så dommeren pegede på pletten efter at have fået VAR-hjælp.

I vanlig stil scorede Cristiano Ronaldo sikkert fra de 11 meter til 1-0.

I anden halvleg blev billedet lidt det samme, selv om Juventus havde et par gode chancer for at øge til 2-0.

Det var dog Fiorentina, der lige havde været nærgående, da Juventus med ti minutter tilbage fik tilkendt endnu et straffespark.

Rodrigo Bentancur løb slalom mellem Fiorentina-forsvarere, indtil han blev væltet og fik et lidt tyndt straffespark.

Igen vekslede Ronaldo straffesparket til sikker scoring, og med 2-0 var kampen reelt afgjort.

Det lykkedes da heller ikke for "La Viola" at bringe fornyet spænding ind i kampen. I stedet cementerede forsvareren Matthijs de Ligt sejren med et hovedstødsmål efter hjørnespark i tillægstiden.

Senere søndag måtte Milan hjemme nøjes med 1-1 mod Verona. Milano-holdet var uden de sygdomsplagede Simon Kjær og Zlatan Ibrahimovic.

Lasse Schöne fik fuld spilletid hos bundholdet Genoa, der overraskende fik 2-2 med hjem fra udekampen mod Atalanta, der ligger på fjerdepladsen. Peter Ankersen sad på Genoas bænk.