Fodbold

Norsk komet forbavser Dortmund-direktør

Erling Braut Haaland har gennemsnitligt scoret hvert tyvende minut i Dortmund-trøjen, og nordmanden har skabt mere selvsikkerhed på hele holdet.

Syv mål i sine første tre kampe.

Det er status for Erling Braut Haaland i Dortmund, efter han med to mål var med til at sikre holdet en 5-0-sejr over Union Berlin lørdag.

Og angrebstalentets imponerende start kommer bag på klubbens direktør, Michael Zorc, der selv spillede 17 år for Dortmund.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er mærkeligt at score i hvert sekund af kampene, siger Zorc til VG.

Den 19-årige nordmand har i alt fået 136 minutters spilletid i Dortmund siden ankomsten i januar og ligger dermed med et gennemsnit på en scoring hvert tyvende minut.

Men det er kun begyndelsen, siger Dortmund-direktøren.

- Han er rolig. Han ved, hvad han skal gøre. Han har selvtillid, men han er samtidig en fin fyr. Han har kun været her i tre uger, så der er fortsat meget i vente.

Holdkammerat: Han gør os selvsikre

Angrebstalentet kom til Dortmund fra østrigske Red Bull Salzburg i januar, og mod Union Berlin var det første gang, han startede på banen for sin nye klub.

I debuten 18. januar scorede han hattrick, og i de to efterfølgende kampe er det altså blevet til to mål begge gange.

- Han er et våben. Vi føler os mere selvsikre. Vi ved, vi kan slå en lang bold op på ham, hvis vi bliver pressede, og det kunne vi ikke før. Han scorer også en masse mål, så han er meget vigtig for os, siger holdets målmand, Roman Bürki.

Selv tager Haaland situationen med ro.

- Jeg prøver bare at nyde livet og gøre det, jeg gør. Det er det, jeg fokuserer på. Jeg tænker bare på næste kamp og på at vinde den, siger Haaland.

Dortmunds næste kamp er allerede på tirsdag mod Werder Bremen i pokalturneringen.