Fodbold

Topscorer sagde nej til at spille - nu undskylder han til sin klub

Willian Jose fejrer en scoring. Gabriel Bouys / Scanpix Denmark

Willian José har ikke været på banen for Real Sociedad, siden han nægtede at spille i håbet om et skifte.

Engelske Tottenham var angiveligt meget tæt på at købe Real Sociadad-angriberen Willian José i januars transfervindue.

Faktisk så tæt, at José selv troede så meget på det, at han ikke ville spille en pokalkamp mod Espanyol den 22. januar.

- Jeg sagde, jeg ikke ville med til kampen mod Espanyol. Jeg ved ikke, om det var klogt, men det mente jeg på det tidspunkt. Jeg havde en masse at tænke på, så jeg sagde til præsidenten, at jeg ikke ville spille, siger brasilianeren til Marca.

- Jeg underskylder til fansene for alt, der er sket. Jeg så en rigtig god mulighed for at skifte herfra og spille i Champions League med et Premier League-hold, men det skete ikke. Jeg kan kun undskylde til fansene, mine holdkammerater og træner, som altid har troet på mig.

Udeladt fra kampe

Tottenhams stjerneangriber Harry Kane er ude med en skade i de kommende måneder, og klubben var derfor på udkig efter en afløser.

Willian Jose er Real Sociedads topscorer i denne sæson med otte mål i tyve ligakampe og blev undervejs i transfervinduet betegnet som favoritten til at afløse Kane.

London-klubben endte dog med slet ikke at købe en angriber, og derfor må José nu i stedet fokusere på opgaven i det spanske.

- Jeg vil arbejde hårdt for at score mål og gøre fansene glade, så de igen vil råbe mit navn på Anoeta (Real Sociedads stadion, red.).

Willian José var ikke i truppen i de to efterfølgende kampe og startede på bænken i lørdagens ligakamp mod Leganes. Han nåede at få 19 minutter i nederlaget på 2-1.

Real Sociedad kæmper med om de europæiske pladser i denne sæson, og efter 22 kampe ligger holdet på syvendepladsen.

Se højdepunkterne fra Real Sociedads søndagskamp mod Leganes:

Leganés hentede tre vigtige point til bundstriden, da de på hjemmebane besejrede Real Sociedad med 2-1 efter en kamp, hvor danske Martin Braithwaite også bidrog. Video: David Schiøler