Fodbold

Træner storroser Cornelius: Han symboliserer vores holdånd

I løbet af et døgn gik Andreas Cornelius fra at udgå af træningen med muskelproblemer til at sikre sit hold et vigtigt point i overtiden.

Dybt inde i overtiden sikrede Andreas Cornelius det ene point til Parma, da de var på besøg hos Cagliari lørdag aften i Serie A.

Danskeren stod pludselig helt umarkeret ved bagerste stolpe, hvor han headede bolden i mål til 2-2. Kort efter fløjtede dommeren af.

Cornelius spillede hele kampen, men det var ikke håbet på forhånd, da han faktisk ikke var hundrede procent klar til at spille.

Det blev han dog nødt til, som kampen udviklede sig.

- Andreas er et symbol på vores holdånd. Han var nødt til at afslutte træningen (fredag, red.) med et muskelproblem i ballen, men han bed tænderne sammen og meldte sig klar, siger Parma-træner Roberto D’Aversa til klubbens hjemmeside.

- Det var desværre ikke muligt at hvile ham, men han var fantastisk. Han kæmper for hver bold og giver holdet mulighed for at presse på. Han scorede, og jeg er meget tilfreds, for han er en meget vigtig angriber.

Se højdepunkter fra kampen her:

Fire mål, et brændt straffespark og en dansk helt dybt inde i overtiden. Masser af højdepunkter fra lørdagens Serie A-kamp mellem Cagliari og Parma Video: David Schiøler

Er nu topscorer for Parma

Cornelius var også tæt på at score Parmas første mål i kampen. Danskeren tog et løb mod forreste stolpe, men nåede lige nøjagtigt ikke frem til den. I stedet røg den videre til slovakiske Juraj Kucka, som kunne sende bolden i nettet.

Forinden havde Joan Pedro bragt Cagliari i front. Efter Kuckas mål var det Giovanni Simeone, som igen gav føringen til hjemmeholdet. Lige indtil en dansker forhindrede sejren i tillægstiden.

Det var Andreas Cornelius' 8. mål i 15 Serie A-kampe og dermed topscorer for holdet.

De to hold ligger side om side i tabellen med 32 point for 22 kampe. Cagliari ligger dog øverst af de to hold med en sjetteplads på grund af en bedre målscore.