Fodbold

Tredje generation af Maldini-familien fik debut for AC Milan

Daniel Maldini fik søndag sine første minutter i Serie A for AC Milan. En klub, hvor både farfar, Cesare, og især far, Paolo, har en særlig status.

Fodbold er forankret i familien Maldini. Og hos mændene med det mytiske Milano-efternavn er blodet sandsynligvis med sorte striber.

Søndagens kamp mellem AC Milan og Hellas Verona kan blive startskuddet til den tredje æra med Maldini og Rossoneri, da tredje generation i form af Daniel Maldini fik sin debut på førsteholdet.

Et lille stykke Milan-historie

Fodboldekspert Mads Junker

I 1950 og 60'erne vandt Cesare Maldini fire italienske mesterskaber med AC Milan, og i 1963 kunne han løfte Europa Cup-pokalen som anfører efter sejr på Wembley over Benfica og Eusébio.

To årtier senere kom næste generation i skikkelse af sønnike Paolo. Han stod så sandelig ikke tilbage for sin fars meritter. Efter 25 år for kun én klub - AC Milan - så var den elegante forsvarsspiller blevet en levende legende hos de rød og sortstribede fra Milano.

Fem gange gik AC Milan og Paolo Maldini til tops i Europa, og syv gange vandt de Serie A, og i alt vandt han 25 trofæer med klubben.

Han nåede at spille sammen med de historiske hollændere Van Basten, Rijkaard og Gullit samt legendariske landsmænd som Franco Baresi og Alessandro Costacurta, men for mange er Paolo Maldini den mægtigste spiller i AC Milans historie.

Noget af en skygge for sønnerne, Christian og Daniel, at træde ud af.

Begge sønner fik - som deres far - fodboldopdragelsen i AC Milans ungdomsafdeling. Men hvor det blot blev til kampe for klubbens U-hold for storebror Christian, så trådte den fem år yngre Daniel søndag ind på den store scene, bogstaveligt talt.

Debut på San Siro mere end 3900 dage efter, at far Paolo spillede sin sidste officielle kamp på stadionet.

- Det var min drøm at få debut. Men det var ærgerligt, at kampen endte, som den gjorde. Vi håbede på tre point, for vi havde mulighed for det i dag, siger Daniel Maldini til AC Milan TV umiddelbart efter kampen, hvor han blev skiftet ind i tillægstiden.

Her formåede offensivspilleren ikke at ændre på, at AC Milan og Hellas Verona hver fik et enkelt point med fra kampen, der sluttede 1-1.

Se højdepunkter fra kampen nederst i artiklen

De to fodboldkommentatorer taler lidt om perspektiverne i AC Milan-debuten for 18-årige Daniel Maldini, der er søn af legenden Paolo Maldini. Video: David Schiøler

- Det er da et lille stykke Milan-historie.

- Hvis han kan opnå fem procent af farmands karriere, så har det allerede været mere end succesfuldt, lyder det fra fodboldekspert Mads Junker.

Cheftræner Stefano Pioli måtte se bort fra svenske Zlatan Ibrahimovic og danske Simon Kjær til opgøret, men var glad for, at 18-årige Daniel Maldini fik sin debut:

- Drengen har kvalitet, og han har talent, men talent alene er ikke nok. Jeg havde håbet, at han måske havde nået at røre bolden mere i dag, lyder det fra Milan-træneren.

I de godt og vel tre minutter på banen nåede Daniel Maldini kun at snitte bolden med hovedet i den travle tid for hjemmeholdet, der jagtede sejrsmålet.

Det til trods så løftede det stemningen hos publikum, da ynglingen med det velkendte efternavn kom på banen ifølge Mads Junker:

- Vi kunne jo høre på San Siro, hvordan de tog imod ham, selvom al spildtid var unødvendig. Men indskiftningen af Daniel Maldini skulle lige nydes.

Om efternavnet og evnerne også rækker til spilletid i næste weekends Milano-derby mod Inter er mindre sandsynligt.

18-årige Daniel Maldini, der spiller kant og offensiv midtbanespiller, gør sig nemlig primært på klubbens Primavera-hold (reservehold), som han har repræsenteret 12 gange i denne sæson og med otte scoringer til følge. Storebror Christian, der er forsvarsspiller som faren, spiller for Fano i den tredjebedste italienske række.

Uanset om det også bliver til tid på banen i næste uges Derby della Madonnina, så er Daniel Maldinis aktuelle minutter nok ikke de sidste for en Maldini i en AC Milan-trøje.

Det uafgjorte resultat mod Hellas Verona betyder, at Milan indtager en ottendeplads i Serie A. Syv point efter AS Roma på femtepladsen.

AC Milan fik kun uafgjort med fra mødet med Hellas Verona til trods for, at værterne i store dele af anden halvleg var en spiller i overtal. Video: David Schiøler