Fodbold

Eriksen får ros efter ligadebut: - Han påvirker os

Christian Eriksen spillede de første 58 minutter, da Inter søndag aften slog Udinese i Serie A. Det var hans debut i den italienske liga.

Efter fem dage i Italienske Inter står roserne fortsat i kø foran Christian Eriksen. Også selvom klubbens nye maestro endnu ikke er sprunget helt ud rent spillemæssigt.

- Lad os ikke glemme, at vi har været nødt til at forhaste hans spilletid, fordi vi mangler en del spillere på midtbanen – men Eriksen påvirker os alligevel, siger Inters træner Antonio Conte til Football Italia.

Søndag aften debuterede Christian Eriksen både i den italienske liga Serie A og i Inters startopstilling. Danskeren spillede de første 58 minutter i Inters 2-0-sejr over Udinese.

- Han skal stadig tilpasse sig vores ideer ude på banen og ændre sin rytme, men man kan se hans karaktertræk, og jeg er glad for hans indsats, tilføjer Antonio Conte på klubbens hjemmeside.

Ifølge træneren, der blandt andet kender Christian Eriksen fra sin tid i Premier League, har Eriksen ’adskillige taktiske opgaver både med og uden bold’. Efter ligadebuten søndag aften og onsdagens debut i Coppa Italia virker det til, at det er småting, der skal til, for at Eriksen løfter sit eget og dermed Inters spil.

- Han vil lære at positionere sig på den måde, vi ønsker – men han har kun været her i kort tid, og jeg er tilfreds, siger Conte til Football Italia.

Søndag aften blev Christian Eriksen skiftet ud, da der stadig stod 0-0. En håndfuld minutter efter udskiftningen scorede Romelu Lukaku til 1-0, og med cirka 20 minutter tilbage af kampen scorede den stærke belgier også kampens andet mål – denne gang på straffespark.

Med sejren ligger Inter fortsat nummer to i Serie A. Eriksen og holdkammeraterne har tre point op til Juventus på førstepladsen og to point ned til Lazio på tredjepladsen. Der er spillet 22 ud af 38 runder.

Udinese, der havde Jens Stryger Larsen på banen i hele kampen, ligger nummer 15 ud af 20 hold.