Fodbold

Messi langer ud efter Barcelona-ledelse

FC Barcelonas sportschef Eric Abidal er blevet upopulær hos klubbens største stjerne, Lionel Messi.

- Flere spillere var ikke glade og arbejdede ikke hårdt.

Sådan sagde FC Barcelonas sportschef, Eric Abidal, tirsdag i et interview med det spanske medie Sport, hvor han forklarede, hvorfor de i januar valgte at skille sig af med klubbens cheftræner Ernesto Valverde.

Når man snakker om spillere, så må man også nævne navne

Lionel Messi

Men den kommentar møder ikke opbakning fra klubbens stjernespiller Lionel Messi, der kommer med en sjælden kritik på de sociale medier.

I en story på Instagram har argentineren lagt et billede op, hvor han har tegnet en rød ring rundt om ovenstående kommentar og skrevet en tilhørende tekst, hvor han giver sin mening om Abidals ord til kende.

Jeg kan ærlig talt ikke lide sådanne ting, men jeg mener, at alle må tage ansvar for sit job og tage ansvaret for sine afgørelser. Spillerne er ansvarlige for det, der sker på banen, og vi er de første til at indse det, når vi ikke spiller godt nok. Men de, der er ansvarlige for den sportslige ledelse, må også tage deres del af ansvaret og først og fremmest stå på mål for de beslutninger, de træffer.

Og til sidst mener jeg, at når man snakker om spillere, så må man også nævne navne, for ellers sviner man hele truppen til og er medvirkende til, at der bliver skrevet historier, som ikke passer.

Mens den sidste del af Lionel Messis besked bliver opfattet som et direkte svar til Abidals kommentar, så kan den første del nemt forstås som en kritik mod sportsdirektøren for, at det ikke lykkedes at hente en offensiv forstærkning i januar, efter stjernespilleren Luis Suarez blev alvorligt skadet.

Selvom FC Barcelona fortsat er med i kampen om mesterskabet, så har det været en sæson, hvor de sportslige resultater ikke har været som forventet. Det er blevet til flere nederlag end vanligt, og det fik den 13. januar konsekvenser for Valverde, der blev fyret efter to og et halvt år i trænersædet.

Ernesto Valverde blev erstattet af den tidligere Real Betis-træner Quique Setién.

FC Barcelona ligger i øjeblikket nummer to i den bedste spanske række - tre point efter Real Madrid. Catalonierne er fortsat med i både Champions League og den spanske pokalturnering.