Fodbold

Eriksen bekræfter kontakt til United - men Inter var ikke et 'svært valg'

Manchester United og Christian Eriksen har været i kontakt i forhold til et muligt skifte, men det var "aldrig rigtig tæt på".

Rygterne om Christian Eriksens fremtidige arbejdsplads var mange inden skiftet til italienske Inter faldt på plads.

Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Bayern München og Manchester United var bare nogle af de klubber, der siden sommeren 2019 har været nævnt som klubber, der skulle være interesseret i den danske midtbanespiller.

I et interview med det britiske medie BBC bekræfter Christian Eriksen nu, at han har været i kontakt med United.

Var det altid Inter? Flere klubber er nævnt. Manchester United har været nævnt med jævne mellemrum..

- I et par år, men det var aldrig rigtig tæt på. Vi snakkede selvfølgelig med dem, og vi forhørte os om, hvad der var muligt og ikke muligt. Men i sidste ende handlede det for mig om, at jeg ønskede en ny udfordring. At blive i Premier League ville være den nemme løsning.

- Selvfølgelig var det også en mulighed at blive i Tottenham, men når alt kom til alt, så ville jeg prøve noget nyt i et nyt land. Da Inter meldte sig på banen, var det ikke noget svært valg, siger Christian Eriksen.

Eriksen skal tilpasse sig ny spillestil

Christian Eriksen fortalte kort efter Champions League-finalen sidste år, at han ønskede at prøve noget nyt efter seks år i Tottenham. Kontrakten stod til at udløbe til sommer, så derfor var han den 1. januar fri til at forhandle med andre klubber.

Og der skulle da heller ikke gå mange dage efter årsskiftet, før rygterne om en fremtid i Inter blev mere og mere vedholdende.

Den 28. januar blev rygterne så til virkelig. Christian Eriksen satte sin underskrift på en fire og et halvt år lang kontrakt med Milano-klubben.

- Historisk set er det ikke nemt at komme til en klub i januar. Alle er på det samme niveau rent formmæssigt, fordi de har trænet sammen hele sæsonen. Jeg er nødt til at tilpasse mig i forhold til, hvordan de spiller, siger den danske landsholdsspiller.

Christian Eriksen har allerede spillet to kampe for sin nye klub. Søndag kan det så blive til tre, når Inter møder lokalrivalerne fra AC Milan.