Fodbold

Eriksen: Jeg læste, at jeg var et dårligt menneske i omklædningsrummet

Christian Eriksen byttede for godt en uge siden England ud med Italien, da han skiftede fra Tottenham til Inter.

Christian Eriksen gennemførte efter længere tids rygter sit skifte fra Tottenham til Inter, få dage inden transfervinduet lukkede.

Det skete efter en lang periode med mere tid på bænken end vanligt for den danske landsholdsprofil, efter han meldte offentligt ud, at han ville væk fra den engelske klub.

Danskeren fortæller nu, at han ikke følte sig som en del af truppen i det sidste halve år.

- Hvis du har en kort kontrakt, vil du altid være det sorte får. Det er sådan, det er. Selvfølgelig gav jeg interviewet. Jeg var meget ærlig. Jeg følte, at jeg var nødt til at være ærlig. Jeg ville ikke gemme mig, som mange andre spillere gør. Alle er forskellige. Jeg ville ud med det, siger Christian Eriksen i et interview med BBC.

Christian Eriksen refererer til interviewet, hvor han fortalte offentligt, at han ville prøve noget nyt. Fra det tidspunkt kunne den tidligere Tottenham-spiller følge med i mange skriverier i medierne.

- Jeg fik skylden for meget – for at være skurken. Jeg læste, at jeg var et dårligt menneske i omklædningsrummet, og jeg læste, at lige siden jeg sagde, at jeg ville væk, var det ikke godt for mig at være der.

Selv de fans, jeg så på gaden, sagde tak for nu, farvel og held og lykke. Men jeg var der stadigvæk

Christian Eriksen

Følte hver kamp var hans sidste

Offensivspilleren, der allerede har fået sin debut i Inter, lægger heller ikke skjul på, at den sidste tid i Tottenham var turbulent.

- Når man er på en kort kontrakt i England, er det som om, at man er nødt til at smutte. Du er væk. Jeg endte med at spille 30 kampe, der alle føltes som min sidste kamp. Det blev hele tiden nævnt: ’Det kan være hans sidste kamp’, siger Eriksen.

- Efter det jeg sagde (at han ville forlade Tottenham, red.), handlede det kun om, hvornår jeg skulle væk. Ved hver kamp blev der stillet spørgsmålet: Forlader han Tottenham? Der var mange, der talte om det.

Christian Eriksen fortæller også, at han oplevede, at fansene allerede tog afsked med ham, mens han var i klubben.

- Selv de fans, jeg så på gaden, sagde tak for nu, farvel og held og lykke. Men jeg var der stadigvæk. Det var lidt underligt. For mit hoved og min krop er det godt, at jeg er kommet et nyt sted hen, og jeg kan starte på en frisk, forklarer han.

Træner delte ikke opfattelse

På trods af Eriksens ønske om at komme væk fra den engelske klub, var José Mourinho, der er træner i Tottenham, glad for sin danske spiller.

- Vores forhold er virkelig, virkelig godt. Vi har et rigtig godt forhold, som startede den første dag. Jeg kommer ikke til at svigte den tillid og det forhold, sagde Mourinho på et pressemøde i december sidste år.

Og selvom Eriksen fik kritik af fansene for sine præstationer i det sidste halve år, var træneren tilfreds med spillet på banen.

- Hver gang, jeg bruger ham, synes jeg, at han tydeligt viser den kvalitet, han har. Han forsøger at hjælpe holdet, når han er på banen, hvilket er vigtigt for mig.

Christian Eriksen nåede at lave 69 mål for Tottenham i 305 kampe.

Danskeren skal i aktion for Inter igen på søndag, hvor hans nye klub møder AC Milan med Simon Kjær og Zlatan Ibrahimovic på holdkortet. Du kan se kampen på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 20.00.