Fodbold

Real Madrid og Barcelona får hård medfart efter overraskende exit

Real Madrid lukkede fire mål ind på hjemmebane mod Real Sociedad, og Barcelona kunne ikke score på udebane mod Athletic Bilbao.

Når man er to af verdens mest vindende klubber, så kommer kritikken med det samme, når der ikke bliver præsteret.

Det må både Real Madrid og Barcelona sande, efter at begge klubber blev ekspederet ud af den spanske pokalturnering torsdag aften - endda inden for få timer.

For dagen derpå holder medierne ikke igen.

- Én fejl fra Zidane kostede et trofæ, skriver Madrid-avisen Marca.

Avisen mener, at den ellers så succesfulde træner traf den helt forkerte beslutning med holdopstillingen, hvor han roterede og gav plads til flere marginalspillere.

Selv forklarer Zidane, at der var for mange defensive fejl. Derfor var Real Madrid både bagud 0-3 og 1-4, inden to sene reduceringer ikke var nok for hovedstadsklubben.

- Ingen defensiv styrke og problemer med at score mål

Det er første gang i 10 år, at hverken Real Madrid eller Barcelona ikke er i semifinalerne. I stedet er det Real Sociedad, Granada, Mirandes og også Athletic Bilbao, der slog Barcelona ud.

I den catalanske avis Sport bliver Barcelona-spillernes indstillig rost, men den seneste tids knap så overbevisende præstationer har efterladt usikkerhed, når der kommer modgang. Det blev udslagsgivende, skriver avisen.

- Der var klare forbedringer at spore i spillet, selvom nogle problemer stadig ikke er løst. Der er ingen defensiv styrke, og der er problemer med at score mål, skriver Sport, der altså understreger, at Barcelona-træner Quique Setién har nok at skulle rette op på.

For Barcelona var det anden gang i træk, at det blev til et nederlag på 1-0 på udebane mod Athletic Bilbao. Endnu engang var det efter en sen scoring.

For Real Madrid var det sæsonens første nederlag på hjemmebane, og så var det samtidig også slutningen på en imponerende stime med hele 21 kampe uden nederlag på tværs af alle turneringer.

En forklaring, på at de to hold begge røg ud, kan også findes i, at opgørerne i den spanske pokalturnering tidligere blev spillet over to kampe, men i stedet afvikles de nu over en enkelt kamp.

Udlandet klar med kras kritik

Også uden for Spanien er kritikken hård, når to af verdens største klubber bliver ekspederet ud af mindre bold.

Her er det Real Madrid, der får den værste medfart.

I Italien beskriver den store avis La Gazetta dello Sport Real Madrids exit som et "hvidt sammenbrud".

Resultaterne er også nået til både Argentina, Brasilien og Tyskland. I tyske Bild hæfter de sig ved, at Real Madrid med Zinedine Zidane i spidsen aldrig har vundet den spanske pokalturnering. Siden 2000 er det kun blevet til to triumfer for den spanske kongeklub, og her snakker de om et decideret kompleks for Real Madrid.

De to storhold kan dog trøste sig ved, at de ligger henholdsvis nummer 1 og 2 i den bedste spanske fodboldrække, La Liga.