Fodbold

Inter støtter Kina med specielt mærke i Milano-derby

Christian Eriksen og holdkammeraterne sender støttende hilsen til Kina i lokalopgøret mod AC MIlan.  Miguel Medina / Ritzau Scanpix

Inters præsident har allerede doneret 300.000 masker til det område af Kina, hvor coronavirussen hærger.

”I dag og altid. Sammen som et hold. Forza Wuhan.”

De ord kommer Christian Eriksen og holdkammeraterne hos Inter til at bære, når de søndag går på banen i Milano-derbyet mod AC Milan.

Den italienske storklub, der er ejet af kinesiske Suning Group, har dekoreret sine blåsorte trøjer med et mærkat med de støttende ord til den kinesiske by, som lige nu er hærget af den berygtede coronavirus.

Inters kinesiske præsident, Steven Zhang, har sammen med klubben tidligere vist sin støtte til den virusramte by med en donation på 300.000 masker, der skal minimere smitterisikoen.

Suning Group købte sig ind i Inter i 2016, da de overtog 70 procent af aktierne. I 2018 købte de så den tidligere præsident Erick Thohirs aktier i klubben og blev dermed eneste ejer af Inter.

Søndagens rivalopgør kan blive et danskerbrag. Efter sidste weekends ligadebut kommer Christian Eriksen til at stå over for blandt andre landsholdskammerat Simon Kjær og den svenske stjerne Zlatan Ibrahimovic i lokalopgøret mod AC Milan.

Kampen kan ses på TV 2 SPORT X fra klokken 20.40.