Fodbold

Hareide starter EM-forberedelse i Milano - søger indspark fra Eriksen og Kjær

Åge Hareide er i Italien for blandt andet at vende den kommende tid med to af landsholdets vigtigste spillere, Simon Kjær og Christian Eriksen.

Om godt fire måneder tager Danmark hul på EM i fodbold på hjemmebane i Parken.

Inden da vil landstræner Åge Hareide og assistent Ebbe Sand besøge alle potentielle EM-spillere som led i forberedelserne, og det arbejder starter for alvor i disse dage.

Hareide er nemlig rejst til Milano for at tale med anfører Simon Kjær fra AC Milan og Christian Eriksen fra ærkerivalen Inter.

- Jeg vil have indspark fra dem inden EM. Hvad skal der til, når det bliver så lang tid, vi skal være sammen? Vi skal bo det samme sted uden at flytte os, så der er mange ting at tage hensyn til. Simon og Christian har masser af rutine, så de kan komme med deres indspark, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Landsholdet skal samles i slutningen af marts for at spille testkampe mod Færøerne og England, og besøget i Italian handler også også om at være på forkant med planerne for samlingen.

- Jeg skal egentlig mest snakke med drengene og orientere dem om, hvad vi tænker om de to kommende kampe. Men også hele optakten og hvordan de tænker at holde lejren til sommer.

- Jeg har ikke så stort behov for at se drengene spille. De er gode nok. Men det bliver spændende at se dem i nye dragter og nye omgivelser, fortæller Hareide med henvisning til, at både Kjær og Eriksen i januar skiftede til deres nuværende klubber.

Luksusproblem på midtbanen

Før samlingen i marts skal Åge Hareide også forbi Kasper Schmeichel i England og flere af danskerne i Tyskland.

I Tyskland går turen til Hoffenheim, hvor Robert Skov og Jacob Bruun Larsen spiller, til Düsseldorf og Mathias 'Zanka' Jørgensen og så naturligvis til midtbanemotoren Thomas Delaney i Dortmund.

Netop Delaney har kæmpet meget med skadesproblemer i de seneste måneder,

- Jeg håber, han får styr på det, så han kan komme i gang. Det er den eneste bekymring i øjeblikket, siger Hareide om sit sædvanlige førstevalg på den ene midtbaneplads.

Men skaden kan vise sig som et større problem for Delaney selv end for landsholdet, da netop positionerne på midtbanen har flere og flere bejlere.

- (Pierre-Emile) Højbjerg går som en klokke i Southampton og spiller stabilt godt. Og så har vi Lasse i Genoa, som kæmper lidt mere med placeringen, men også har spillet godt på det seneste.

- (Philip) Billing gør det godt i Bournemouth. Mathias Jensen og Christian Nørgaard gør det godt i Brentford. Så vi har da heldigvis nogen at tage af.

2. juni skal der sættes navne på spillerne i den endelige EM-trup - 11 dage før EM-åbningen mod Finland i Parken.