Fodbold

Stormvejr skyld i udsatte kampe i flere ligaer

Manchester Citys kamp mod West Ham er udsat.  David Klein / Ritzau Scanpix

Den hollandske fodboldforbund har besluttet at udsætte alle søndagens kampe i den hollandske Æresdivision.

Søndagens ventede stormvejr bliver taget så alvorligt i Holland, Tyskland og England, at dommerne ikke får lov til at blæse en række fodboldkampe i gang som planlagt.

En håndfuld timer inden kampstart meddeler Manchester City, at hjemmekampen mod West Ham er udsat.

- På grund af ekstreme og eskalerende vejrforhold - og for at passe på tilskuernes og medarbejdernes sikkerhed - er dagens Premier League-kamp mod West Ham udsat, skriver Manchester City på Twitter.

I den tyske Bundesliga har Borussia Mönchengladbach søndag morgen meddelt, at hjemmekampen mod FC Köln ikke bliver spillet som planlagt.

- Det kan ikke garanteres, at fansene kan rejse sikkert til stadion. Beslutningen blev truffet tidligt søndag morgenen efter en analyse af den seneste vejrprognose, skriver klubben på Twitter.

Søndag skal FC Bayern München og RB Leipzig spille topkamp i Bundesligaen, men dette opgør bliver ikke aflyst. Det slår Bayern München fast på Twitter, hvor man dog gør fans opmærksomme på, at der kan opstå køer samt problemer med fly- og tog på grund af vejret.

Alle hollandske kampe udsat

I Holland bliver søndagens kampe i Æresdivisionen heller ikke spillet. Det hollandske fodboldforbund KNVB skriver på sin hjemmeside, at alle kampene er udsat til en anden dag af hensyn til spillerne og tilskuerne.

- Det er uansvarligt at spille fodbold i sådanne vejrforhold, og både spillere og fans skal jo også til og fra stadion. Derfor er det besluttet at aflyse kampene, skriver KNVB.

Det drejer sig i alt om fire kampe, da halvdelen af denne weekendens spillerunde blev afviklet lørdag.

  • Utrecht – Ajax
  • AZ Alkmaar – Feyenoord
  • Sparta Rotterdam – ADO Den Haag
  • Emmen – Twente

Ifølge Hollands Meteorologiske Institut forventes de største vindstød at komme fra sidst på eftermiddagen. Tre af de fire udsatte kampe skulle netop have været spillet sidst på eftermiddagen.

Det hollandske fodboldforbund, klubben og lokale myndigheder vil hurtigst muligt finde nye datoer for de udsatte kampe.

I Belgien er søndagens kampe i Jupiler League også udsat. De er allerede programsat til den kommende uge.

I Danmark er Superligaen endnu ikke begyndt efter vinterferien. Det sker først i næste weekend, når Esbjerg og FC København spiller forårspremiere fredag den 14. februar. Derfor er det hovedsageligt trafikken, der bliver ramt herhjemme.