Fodbold

Danskerklub smider føring i Championship-topkamp

(Arkivfoto) Brentfords Emiliano Marcondes kom i aktion mod Leeds. Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Brentford med fire danskere på banen forpassede chancen for at avancere til Premier League-oprykningsplads.

Danskerklubben Brentford anført af Thomas Frank kunne tirsdag aften lægge sig på en oprykningsplads til Premier League, men den påkrævede hjemmesejr over Leeds udeblev.

Trods en føring måtte Brentford nøjes med 1-1, og klubben ligger dermed nummer fire i den næstbedste engelske liga, Championship, med 54 point for 32 kampe.

Leeds ligger nummer to med 56 point, mens West Bromwich fører rækken med 59 point for 31 spillede opgør.

De to øverste hold i tabellen rykker direkte op i Premier League, mens holdene fra tredje- til sjettepladsen spiller playoffkampe om den sidste oprykningsplads.

Leeds var en anelse bedre på dagen og burde have vundet, hvis kampen skulle have haft en vinder.

Brentford-manager Thomas Frank havde danskerne Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Henrik Dalsgaard i startopstillingen, mens landsmændene Emiliano Marcondes, Mads Roerslev og Luka Racic startede på bænken.

De kunne godt midtvejs i første halvleg se Said Benrahma bringe deres hold foran, efter at Leeds-keeper Francisco Casilla begik en fejl, så Benrahma kunne score i det tomme mål.

På det tidspunkt lå Brentford nummer to, men føringen holdt dog ikke. I det 38. minut satte Liam Cooper udligningen ind, da målmand David Raya så skidt ud ved et hjørnespark.

I anden halvleg blev Emiliano Marcondes sat ind til de sidste 30 minutter, men heller ikke han kunne gøre en forskel, og det endte med pointdeling.