Fodbold

Klinsmann færdig i tysk klub efter 10 uger

Jürgen Klinsmann nåede kun ti uger i jobbet i Hertha Berlin. Leon Kuegeler / Ritzau Scanpix

Jürgen Klinsmann dropper jobbet som cheftræner i Hertha Berlin på grund af manglende støtte og tillid.

Jürgen Klinsmann stopper som cheftræner for fodboldklubben Hertha Berlin efter bare ti uger i jobbet.

Det meddeler han i et opslag på Facebook.

Han angiver manglende tillid og støtte som årsag til, at han forlader stillingen, som han tiltrådte i slutningen af november.

- Vi var kommet på den rigtige sti på kort tid, og takket være støtte fra mange mennesker er vi nu seks point over nedrykningsstregen, selv om vi har spillet svære kampe. Jeg er sikker på, at Hertha når sit mål og bliver i Bundesligaen.

- Men som cheftræner har jeg brug for tillid fra de involverede til projektet, som endnu ikke er færdigt. Sammenhold og fokus er de vigtigste elementer, specielt i nedrykningskampen. Hvis de ikke kan garanteres, kan jeg ikke leve op til mit potentiale som træner eller leve op til mit ansvar, skriver han blandt andet i opslaget.

Hertha Berlin ligger på 14.-pladsen i Bundesligaen og har - som Klinsmann skriver - seks point ned til nedrykningsstregen.

Liebe Herthaner, auf diesem Wege sage ich ein ganz herzliches Dankeschön an alle Spieler, Fans, Zuschauer, Betreuer...

Posted by Jürgen Klinsmann on Tuesday, February 11, 2020

Vil følge klubben

Klinsmann tog over som cheftræner efter Ante Covic, og under tyskerens ledelse har Hertha Berlin vundet tre, tabt tre og spillet tre kampe uafgjort.

Den nu 55-årige Klinsmann begyndte sin trænerkarriere som landstræner for Tyskland og overtog siden roret i Bayern München for en kort stund.

Fra 2011 til 2016 var han træner for USA's landshold, og jobbet i Hertha Berlin var hans første siden afskeden med amerikanerne.

Selv om Klinsmann nu er fortid som træner i Hertha Berlin, fortsætter han i sin rolle i klubbens repræsentantskab.

- Fansene, spillerne og staben er kommet tæt på mit hjerte i min tid her, og derfor vil jeg fortsat følge klubben med spænding. Jeg ser frem til at stifte yderligere bekendtskab med byen og stadion.