Fodbold

Özil tror på ny Arsenal-træner trods mager pointhøst

Ôzil roser sin cheftræner. Eddie Keogh / Ritzau Scanpix

Arsenal har forbedret sig taktisk, siden Mikel Arteta tiltrådte som cheftræner, mener Mesut Özil.

Arsenal har ikke haft den store succes på banen, efter at Mikel Arteta blev ansat som afløser for fyrede Unai Emery på trænerposten.

Men alligevel gør holdet fremskridt, mener den offensive profil Mesut Özil.

- Mikel har kun været her i to måneder, og vi har forbedret os meget taktisk, siger tyskeren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Alle ved, hvor på banen de skal placere sig, hvordan vi skal angribe, og hvordan vi lægger pres på modstanderen.

Siden Arteta tog til London-klubben fra en stilling som assisterende manager i Manchester City, har Arsenal blot vundet en enkelt kamp i Premier League.

I samme periode er det blevet til fem uafgjorte opgør og et nederlag, hvilket giver et pointgennemsnit på sølle 1,14 per kamp.

Målet er Champions League

Arsenal ligger på tiendepladsen i Premier League med ti point op til Chelsea, der lige nu sidder på den fjerdeplads, der giver ligaens fjerde og sidste billet til Champions League.

- Vi ved, at det er en svær sæson for os, men vi vil vinde kampe, tage point og måske i slutningen af sæsonen slutte i top-4. Vores mål er at komme i Champions League, siger Mesut Özil.

Arsenal er ligesom de øvrige klubber i England i gang med at holde en kort pause efter en travl vinterperiode med mange kampe.

Arsenal spillede 2. februar 0-0 mod Burnley. Dermed vil Artetas mandskab have haft to ugers pause, når holdet på søndag møder Newcastle i ligaen.

Vinterferien har Arsenal brugt på at tage på træningslejr i Dubai.