Fodbold

Inter får medhold i kampen mod Beckhams klub

Christian Eriksens klub Inter har vundet den første del af skrivebordskampen mod Inter Miami.  Daniele Mascolo / Ritzau Scanpix

David Beckham og resten af ejerkredsen i Inter Miami skal måske finde et nyt navn til klubben.

Forkortelsen ”Inter” har i mange år været synonym med den italienske storklub FC Internazionale Milano, og det skal en ny klub i USA tilsyneladende ikke lave om på.

Italienske Inter har i hvert fald vundet den første skrivebordssejr over Inter Miami. Det skriver TV 2 Norge med en henvisning til Law.

Tilbage i 2014 søgte FC Internazionale Milano om, at ”Inter” skulle være klubbens beskyttede varemærke i USA. Det blev sat på prøve, da Inter Miami CF blev skabt af blandt andre David Beckham. Den amerikanske klub har to argumenter for, at ”Inter” ikke kun skal tilhøre den italienske traditionsklub.

  1. Inter er en forkortelse for international
  2. Flere andre klubber bruger Inter, eksempelvis FC Inter Turku i Finland og Inter Leipzig i Tyskland

Den nye MLS-klub omtaler sig selv som Inter Miami CF på sin hjemmeside, mens en ring i klubbens logo rummer teksten Club Internacional De Fútbol samt romertallet MMXX (2020).

Ifølge Law har Inter Miami ikke fået medhold i et af de to ovennævnte punkter. Det ventes, at klubben anker beslutningen fra den amerikanske patent- og varemærkeenhed.

Efter tre ugers træningsopstart har Inter Miami i denne uge trænet på klubbens helt nye træningsanlæg for første gang. Klubben debuterer i den bedste amerikanske liga, MLS, 1. marts. Det sker på udebane mod Los Angeles.

Den tidligere angriber Diego Alonso er træner for Inter Miami CF.  I baggrunden ses klubbens logo.

”The rosanegra”, de lyserøde og sorte, om man vil, spiller sin første hjemmekamp på Inter Miami CF Stadium i Fort Lauderdale 14. marts.

Hvis du synes, amerikanernes kælenavn lyder bekendt, så er det måske fordi, FC Internazionale Milano kaldes Nerazzurri - de sorte og blå.