Fodbold

Jeg kan blive fyret, hvis vi taber til Real Madrid, siger Guardiola

Pep Guardiola kan blive presset, hvis Manchester City ryger ud af Champions League. Phil Noble / Ritzau Scanpix

Manchester City og Pep Guardiola drømmer om succes i Champions League. Hvis ikke det lykkedes, kan det betyde et farvel til jobbet, påstår han.

49-årige Pep Guardiola har vundet fem trofæer – heriblandt to Premier League-titler – siden han kom til Manchester City i 2016.

Men i tre forsøg har han ikke formået at føre klubben længere end til kvartfinalerne i Champions League.

I denne sæson er de forsvarende engelske mestre nået til 1/8-finalerne i den store turnering, hvor de skal møde Real Madrid. Og hvis ikke det bliver til avancement for City, kan det betyde farvel til Pep Guardiola. Det påstår han i hvert fald selv.

- Hvis vi ikke slår dem, vil formanden eller sportsdirektøren komme og sige, at det ikke er godt nok. De vil vinde Champions League, og så kan de fyre mig, siger Guardiola til Sky Sports.

Cheftræneren fortæller, at han ville tage det med ophøjet ro, hvis det skulle ske.

- Jeg ville sige ok, tak for nu – og at det har været en fornøjelse. Men jeg ved ikke, om det vil ske. Det er sket mange gange og kunne måske ske igen.

Sæsonen ingen fiasko, hvis avancement misser

Selvom Pep Guardiola udtaler i interviewet, at han virkelig går efter at vinde Champions League, så mener han stadig ikke, at sæsonen ville være en fiasko, hvis ikke det lykkedes.

- Vi sender et dårligt signal til den nye generation ved kun at tælle trofæerne. Man kan sige, at sæsonen er en katastrofe, men hvis du vinder Champions League, vil den være exceptionel. Hvorfor? Fordi den er svær at vinde. Ellers kan man sige, at i 100 års historie er der 100 år med fiasko, og det er jo ikke sandt, siger spanieren.

Manchester City og Real Madrid spiller første kamp i Madrid 26. februar, imens der er returopgør i Manchester 17. marts.

City er lige nu på andenpladsen i Premier League, hvor de har 51 point efter 25 kampe. De er dog et godt stykke efter Liverpool, der har hele 73 point.