Fodbold

Ekspert: Står beslutningen ved magt, vil det betyde spillerflugt fra City

Vil David Silva og Bernardo Silva blive i Manchester City, hvis de ikke skal spille Champions League? Anthony Devlin / Ritzau Scanpix

Spillere fra Manchester City kommer ikke til at spille Champions League-fodbold i de kommende sæsoner. Det kan få dem til at rejse, mener Mads Junker.

Manchester City-spillerne skal se sig om efter en anden arbejdsgiver, hvis de ønsker at spille Champions League i de kommende sæsoner.

For hvis straffen til de forsvarende engelske mestre står ved magt, efter at Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har behandlet Citys appel, kommer de ikke til at spille Champions League i sæsonerne 2020/2021 og 2021/2022.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker er slet ikke i tvivl om, at spillere kan finde på at søge andetsteds hen, hvis straffen bliver fastslået.

- Står den her beslutning ved sin magt, så vil det betyde, at der vil blive spillerflugt fra Manchester City, siger Mads Junker.

- Først og fremmest så har spillerne jo en kontrakt, og den skal de forholde sig til. Men der er ingen tvivl om, at det her er massivt og en kæmpe bombe i fodboldverdenen. Manchester City har de seneste par år været en af de største klubber og de har været en magtfaktor i England.

Guardiola har en god trup, og nu har han en udfordring

Michael Brown, tidligere Manchester City-spiller og ekspert for BBC Sport

Hvad med Pep Guardiola?

Det er ingen hemmelighed, at Champions League har stor prioritet hos Manchester City og Pep Guardiola.

Men hvis den drøm bliver slukket, søger han så et andet sted hen. Ifølge BBC's Premier League-reporter Simon Stone er begge scenarier mulige.

- Han er besat af at vinde Champions League, og man er nødt til at spørge ham, om han er villig til at blive. Enten vil han væk, eller også ser han det som et projekt. Det bliver interessant, siger Stone.

- Han har sagt flere gange, at han ikke vil forlade klubben efter denne sæson, og der har endda været snak om, at han ville forlænge til 2022. Men det hele er ændret nu.

Problem med spiller tilgang?

Hvis der er spillere, der forlader klubben, er der også spillere, der skal ind.

Men det kan også blive et problem, vurderer Michael Brown, der er tidligere Manchester City-spiller og ekspert for BBC Sport.

- Klubben har sagt, at de forsørge at rette dette, men spørgsmålet er nu, om de får sværere ved at hente spillere til? Ja, det bliver det. Men hvis der er en klub eller ejere, der kan klare det, så er det Manchester City.

- Guardiola har en god trup, og nu har han en udfordring. Han kan udvikle spillere, og det er hans type af fodbold, siger Michael Brown.

Manchester City mener at have nok beviser til at bevise klubbens uskyld i sagen og håber nu på hjælp fra CAS.

I den nuværende sæson i Champions League er Manchester City nået til ottendedelsfinalen. Her møder klubben Real Madrid i to opgør. Den første kamp spilles 26. februar i Madrid, og der er returkamp i Manchester 17. marts.