Fodbold

- En kæmpe bombe i fodboldverdenen, siger ekspert om Citys udelukkelse

Manchester City-spillerne får ikke muligheden for at spille Champions League de næste to sæsoner.  Phil Noble / Ritzau Scanpix

Manchester City er blevet udelukket fra Champions League de næste to sæsoner.

Fredag aften faldt en kæmpe bombe i europæisk topfodbold.

De forsvarende engelske mestre, Manchester City, er blevet udelukket fra Champions League de næste to sæsoner.

Og det kommer til at have rigtige store konsekvenser for klubben. Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Det er massivt og en kæmpe bombe i fodboldverdenen. Det har ret store konsekvenser for en klub, der så markant satser på succes i Champions League. Det har været deres største mål i en lang periode.

- Det, at deres kronjuvel-mulighed forsvinder, er det værste, der kunne ske for dem. Det er lige før, det havde været bedre, hvis de blev udelukket fra Premier League. Den har de vundet og satset på i et par år. Det er helt vild skidt timing for klubben, siger han.

Og beslutningen kommer også som en stor overraskelse for Mads Junker.

- Det er ret overraskende. Man synes jo lidt, at Financial Fair Play har været i brug uden rigtigt at være i brug. Så det er jo et markant statement, når så stor en klub, som alle ved har så mange penge, bliver udelukket.

Pep Guardiola får ikke muligheden for at vise sine trænerevner frem på den helt store scene de næste to år.

'Ikke det sidste ord i den her sag'

I pressemeddelelsen fremgår det, at den lyseblå Manchester-klub har muligheden for at appellere sagen.

En mulighed, der med statsgaranti bliver udnyttet.

- Det her er dog ikke det sidste ord, der er sagt i den her sag. Der er ikke nogen tvivl om, at City vil appellere beslutningen, siger Junker.

- Det gjorde Milan også for to sæsoner siden, hvor de blev udelukket af Europa League, og der fik de så medhold i deres appel. Det gjorde, at de måtte spille året efter. Men så overtrådte de jo så igen de regnskaber, og derfor blev de så udelukket i år.

Derfor tror Mads Junker også, at beslutningen er truffet for at sende et rigtig stærkt signal.

- Jeg vil tror, at det her er et enormt vink med en vognstang til Manchester City og alle de andre storklubber om, at man holder øje med, hvad der foregår. Det er i hvert fald ret markant, slutter Mads Junker.

Udover udelukkelsen har Manchester City også fået en bøde på 30 million euro, hvilket svarer til godt 225 millioner danske kroner.