Fodbold

Manchester City: Vi var dømt på forhånd

Manchester City er stærkt utilfredse med UEFA's afgørelse. Jon Super / Ritzau Scanpix

Fodboldklubben føler ikke, at retsprocessen har været fair og anker sin dom.

Den engelske fodboldklub Manchester City er "skuffet, men ikke overrasket" over at være blevet udelukket fra europæisk fodbold de næste to sæsoner for at have brudt reglerne om finansiel fairplay.

Det fremgår af en kortfattet pressemeddelelse på klubbens hjemmeside.

Her giver Manchester City udtryk for, at chefefterforskeren hos det europæiske fodboldforbund, UEFA, har været forudindtaget, og at klubben under hele forløbet har følt sig dømt på forhånd.

- Den efterfølgende proces hos UEFA, som han har stået i spidsen for, har været fejlfyldt og med konstante læk, hvilket har betydet, at der ikke var meget tvivl om, hvilken afgørelse han ville nå frem til, skriver klubben.

Den engelske klub oplyser, at den har indgivet en anke.

- Kort sagt er det her en sag, der er indledt af UEFA, retsforfulgt af UEFA og dømt af UEFA. Med afslutningen på denne forudindtagede proces vil klubben nu forfølge en uvildig dom så hurtigt som muligt og i første omgang indlede en sag ved den internationale sportsdomstol CAS.

Snyd med indtægter

UEFA indførte begrebet Financial Fair Play (FFP) i 2010, fordi man ønskede at bekæmpe stigende gæld blandt fodboldklubber.

Manchester City er fundet skyldig af UEFA i at have forsøgt at omgå reglerne ved at forfalske sine sponsorindtægter i perioden mellem 2012 og 2016 og på den måde fremstille sin indtjening større, end den var.

Udelukkelsen fra de europæiske turneringer - Champions League og Europa League - gælder i sæsonerne 2020/2021 og 2021/2022.

Klubben får ligeledes en bøde på 30 million euro, der svarer til cirka 225 millioner danske kroner.