Fodbold

Toft vurderer: Sådan ender guldkampen i Superligaen

FC København har hentet en spændende spiller, men FC Midtjylland er favoritter til titlen, inden forårssæsonen går i gang. Det vurderer Flemming Toft.

Efter et par måneders vinterpause sparkes Superligaen i gang igen fredag aften, når FC København gæster Esbjerg.

Med 16 runder tilbage er der ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft lagt op til et vanvittigt forår med guldduellen mellem FC Midtjylland og FC København.

Smider de én kamp i ligaen, er FC Midtjylland smuttet

Flemming Toft, fodboldkommentator TV 2 SPORT

Begge klubber har brugt januars transfervindue på at forstærke sig, men Flemming Toft ser stadig favoritværdigheden ligge hos førerholdet FC Midtjylland, der har et forspring på fire point til FC København.

- Som det ser ud lige nu, er FC Midtjylland favoritter. Men det bliver meget tæt, og der bliver fulde huse i de kampe, de skal spille mod hinanden, for det er topkampe, siger Flemming Toft.

Hos FC København er Jonas Wind, Viktor Fischer, Robert Mudrazija og Nicolai Boilesen ude med skader, mens både Dame N’Doye og Andreas Bjelland er ustabile, og det kan blive afgørende i mesterskabsræset.

- Det kan blive hamrende afgørende, at de har så mange, der render rundt med nogle småskader. Det må bekymre dem lidt, at de har så mange småskader, der bliver ved med at vende tilbage.

Flemming Toft ser den manglende bredde i FC København, som FC Midtjyllands største fordel i kampen om Superligatitlen.

Mens FC København også skal spille to kampe mod Celtic i Europa League og et kvartfinaleopgør mod AaB i pokalturneringen, så har FC Midtjylland kun Superligaen at koncentrere sig om.

- FCK vil være med fremme i alle turneringer, men smider de én kamp i ligaen, er FC Midtjylland smuttet, siger Flemming Toft.

FC Midtjylland har købt målscorere i bundter

I januars transfervindue var FC Midtjylland særdeles aktive, hvor de hentede de to rutinerede angribere i Lasse Vibe og Ronnie Schwartz, mens også den unge offensivspiller Anders Dreyer blev hentet hjem fra engelske Brighton. Til defensiven har de hentet den belgiske back Dion Cools.

- Det er skægt, når de handler, så køber de ind i bundter. De har hentet potentielle målscorere – tre styks.

- Det bliver meget interessant at se, hvordan Ronnie Schwartz glider ind på det her hold, siger Flemming Toft.

Samtidig understreger Flemming Toft, at spillerne styrker bredden, så Herning-klubben har mulighed for at holde spillerne friske i løbet af foråret.

Ung angriber kan blive forårets overraskelse

I FC København har de brugt transfervinduet på at hente den tidligere forsvarsgeneral Ragnar Sigurdsson hjem fra russiske Rostov, mens de også har købt den 19-årige angriber Mikkel Kaufmann i AaB.

Især sidstnævnte kan få en vigtig rolle i FC København, for med skaderne til Jonas Wind, Viktor Fischer og Dame N’Doye er københavnerne tyndt besatte i angrebet.

- De har jo ikke købt samme type spillere som FC Midtjylland, der har fået mere kvalitet til bredden, men FC København har fået en spændende spiller i Mikkel Kaufmann. Det bliver spændende med Kaufmann. Det er en ung knægt, der kommer ind i det her ræs i FC København, siger Flemming Toft.

Han anerkender, at den unge nordjyde muligvis har brug for en tilvænningsperiode.

- For FCK’s vedkommende må han gerne slå igennem allerede nu, men det er meget at forlange af sådan knægt, siger Flemming Toft.

Fodboldkommentatoren tror på, at den unge angriber kan blive et af forårets store samtaleemner.

- Han kommer ind på et solidt fundament i FCK. Så hvis han tager det talent og de ting han kan med fra Aab, og han ikke bliver imponeret over det han er kommet ind til, så kan han godt blive forårets perle.

David Nielsen har samlet Aarhus

Lige efter de to guldfavoritter ligger AGF på tredjepladsen og Brøndby på fjerdepladsen.

Mens de blå-gule fra Vestegenen har sagt farvel til de fire profiler Hany Muhktar, Dominik Kaiser, Johan Larsson og ligatopscorer Kamil Wilczek, så har AGF ikke lavet nogen udskiftninger i førsteholdstruppen.

- AGF virker godt tilfredse med det, de har, og det er også gået sindssygt godt. Det styrker nok sammenholdet, at man tror på dem man har, siger Flemming Toft.

Han fremhæver den ro, David Nielsen har skabt i Aarhus, hvor Flemming Toft ser gode muligheder for, at AGF kan hente medaljer for første gang siden 1997.

- Det er mange år siden, at AGF har kunnet gå ind til en halvsæson med så mange plusser, så det bliver interessant at se, hvor langt David Nielsen kan køre det hold her, siger Flemming Toft.

Det bliver meget interessant at se, hvad Brøndby kommer med her i foråret

Flemming Toft

- Han har vist, at han er en knalddygtig træner, han har vist, han er en god mand til at samle både en klub og en by. Det er virkelig et markant arbejde han har lavet.

Omvendt er han spændt på, om Brøndby kan få tingene til at hænge sammen efter deres profilafgange.

- Det bliver meget interessant at se, hvad Brøndby kommer med her i foråret. Hvordan reagerer sådan en klub på alt det bøvl, der har været rundt om dem?

Økonomien har været presset i Brøndby, der tidligere på ugen gennemførte en aktieemission, som tilførte 129 millioner kroner. De 93 millioner er dog gået til gældsafvikling

Nedrykningskampen bliver Lars Olsens manddomsprøve

I den tunge ende af tabellen ligger Silkeborg sidst, og med salget af topscorer Ronnie Schwartz levner Flemming Toft ikke mange chancerne til midtjyderne.

Næstsidst ligger sidste sæsons bronzevindere fra Esbjerg, og der glæder Flemming Toft sig til at se, om den nye træner Lars Olsen, der kom til Esbjerg i slutningen af efteråret, kan redde dem fra nedrykning.

- Det bliver spændende at se, hvad Lars Olsen kan få ud af Esbjerg. Det er spændende at se hans kvaliteter matchet med det, Esbjerg har.

- Han er en dygtig og fornuftig træner, der ikke går i panik. Men det her er jo hans manddomsprøve, siger Flemming Toft om Lars Olsen, der tidligere har stået i spidsen for OB og det færøske landshold.

Der mangler seks runder af Superligaens grundspil. Efterfølgende skal de øverste seks hold spille mesterskabsslutspil, mens de otte nederste hold bliver fordelt i to nedrykningspuljer.

Da superligaen næste år går fra de nuværende 14 hold til 12 hold, skal der findes tre nedrykkere. Det er lige nu Silkeborg, Esbjerg og Hobro, der sidder på de tre nederste positioner.