Fodbold

Barcelona henter Martin Braithwaite med øjeblikkelig virkning

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite fortsætter karrieren i mægtige FC Barcelona.

Martin Braithwaite bliver den femte dansker, der får hjemmebane på FC Barcelonas ikoniske stadion, Camp Nou.

Barcelona har købt den danske landsholdsspiller i Leganés, og på grund af en særlig regel i spansk fodbold skifter han med øjeblikkelig virkning.

Han mangler stadig at gennemgå et lægetjek, men han forventes at skrive under klokken 18.00. Han kommer til at underskrive en kontrakt, der gælder resten af sæsonen og yderligere fire år. Han har fået en frikøbsklausul, der er på 300 millioner euro, hvilket svarer til 2,2 milliarder kroner.

Allerede mandag aften indtog Braithwaite forsidepladsen i de spanske medier. Der har han været fast placeret, indtil skiftet er blevet bekræftet af de to klubber.

Handlen er blevet en realitet uden for transfervinduets åbningstid, fordi FC Barcelona-spilleren Ousmane Dembele er blevet langtidsskadet og dømt ude i resten af sæsonen. I sådan et tilfælde kan den ramte klub søge dispensation til at købe en erstatning i en anden spansk klub, og det har Barcelona altså benyttet sig af.

Martin Braithwaite har spillet i den spanske La Liga siden starten på 2019, hvor han kom til Leganés og hurtigt etablerede sig som en profil på holdet. Efter det første års tid i Spanien er Braithwaite noteret for ti ligamål, tre mål i Coppa del Rey samt otte målgivende afleveringer.

I FC Barcelona bliver Martin Braithwaite den sjette danske fodboldspiller. Allan Simonsen, Michael Laudrup, Ronnie Ekelund og Thomas Christiansen, der er halvt dansk og halvt spansk, har tidligere spillet i den blå-røde trøje. Derudover har Line Røddik spillet for klubbens kvindehold.

Havde kontrakt med Leganés til 2023

Martin Braithwaite har i de seneste år etableret sig som en fast del af det danske landshold. Han er noteret for 39 kampe i nationaldragten, hvor han har scoret i sine tre seneste optrædener – herunder EM-kvalifikationskampen i Irland, hvor Danmark sikrede adgang til EM 2020.

På klubsiden har det været en smule mere omskifteligt, siden den tidligere Esbjergspiller skiftede fra Toulouse til Middlesbrough i 2017. Tiden i England blev aldrig nogen stor succes, og op til VM 2018 var han lejet ud til franske Bordeaux.

Siden fulgte et halvt år i Middlesbrough, hvorefter Braithwaite skiftede til spanske Leganés på en lejeaftale. Det gik så godt, at Leganés købte danskeren fri og skrev kontrakt med ham til sommeren 2023. I denne sæson har Braithwaite scoret seks ligamål, hvilket gør ham til den mest scorende dansker i La Liga i 24 år.

Martin Braithwaite kan få debut lørdag, når FC Barcelona møder Eibar. Se kampen på TV 2 SPORT X og på TV 2 PLAY fra klokken 15.55.