Braithwaite gik til bekendelse om Barcelona-skifte: - Min kone kiggede underligt på mig

Den danske landsholdsspiller måtte holde på en stor hemmelighed forud for drømmeskiftet.

Efter dage med massevis af snak om Martin Braithwaite var det torsdag aften endelig hans egen tur til at fortælle om skiftet til FC Barcelona.

Her kunne han fortælle om et forløb, der har strakt sig over uger, og som er accelereret de seneste dage.

- Der er ingen tvivl om, at det er gået rigtig stærkt, men det har altid været en ambition for mig, og det er noget, jeg har arbejdet for og har troet var muligt, var Martin Braithwaites første ord til TV 2 SPORT.

- Selvfølgelig havde jeg ikke regnet med, at det ville komme nu, men sådan er det i livet nogle gange. Du ved ikke, hvornår muligheden opstår. Du skal altid bare være klar, og det er derfor, jeg har arbejdet rigtig hårdt, tilføjede han.

Esbjergenseren, hvis skifte fra bundklubben Leganés blev offentliggjort tidligere torsdag, turde dog ikke helt at tro på det, da han første gang fik nys om interessen fra den spanske mesterklub.

- Jeg hørte om det for et par uger siden. Min agent sagde det til mig, og så blev det mere intensivt over weekenden, og jeg har egentlig bare gået og ventet. Jeg har ventet og ventet og ventet, og jeg har faktisk ikke sagt det til nogen som helst, fortæller Martin Braithwaite.

Martin Braithwaite fortæller til TV 2 SPORT, hvordan forløbet var op til, han blev præsenteret som FC Barcelona-spiller. Video: TV 2 Sport

For tre dage siden måtte han dog gå til bekendelse over for sin bedre halvdel.

- Jeg var nødt til at sige det til min kone mandag aften, fordi det var kommet ud i medierne, og hun havde fået sindssygt mange beskeder fra familiemedlemmer. Jeg kunne godt se, at hun kiggede lidt underligt på mig i løbet af dagen, som om der var noget, jeg skulle sige til hende, så jeg sagde det så til hende mandag aften, griner Martin Braithwaite.

Tirsdag fortalte han det så til sine egne forældre.

En unik mulighed

Den danske landsholdsspiller takker både familien og Leganés for at hjælpe ham til drømmeskiftet.

- Min kone har altid været ved min side og sat mig først, så jeg kunne opnå alle mine mål. Så det er ikke kun mig, der har nået min drømme - det er også min kone, siger Martin Braithwaite.

- Og det er vigtigt for mig at vise mine børn i en tidlig alder, at selvom ingen tror på dig, så kan du realisere alle dine drømme i livet, siger landsholdsspilleren.

Martin Braithwaite gennemførte det obligatoriske lægetjek i forbindelse med sit skifte til FC Barcelona. Video: TV 2 Sport

Mens han torsdag fik indfriet drømmen om at slutte sig til Barcelona-stjernerne, så mistede trængte Leganés, der ligger under nedrykningsstregen, deres topscorer, da catalanerne indfriede Martin Braithwaites frikøbsklausul på 135 millioner kroner.

- Det er en mulighed, der kun opstår en gang i livet, og den kan jeg simpelthen ikke sige nej til, og det forstår de godt i klubben (Leganes, red.). Jeg har alt respekt for den klub.

- De har givet mig mulighed for at spille i La Liga og vise mig frem, og jeg skulle vise mig frem et år, så røg jeg røg til Barcelona, smiler Martin Braithwaite.