Fodbold

Madrid-avis har Braithwaite på samme liste som Ibrahimovic

Den 28-årige dansker underskrev torsdag en Barcelona-aftale gældende for tre og et halvt år.

Navnet 'Martin Braithwaite' har været i alle spanske avisers spalter torsdag.

Men ordene der omgiver, er især i Madrid-aviserne ikke videre positive. For alle gælder det, at de er overraskede over danskerens skifte til FC Barcelona.

- Det er fair at sige, at Barcelonas indkøb af Martin Braithwaite har skabt nogle løftede øjenbryn, skriver AS for eksempel.

Sportsaviserne er kendte for at være stærkt polariserede i Spanien, og på Madrid-avisen AS er de ikke sene til at påpege, hvad de kalder 'beskedne' 10 mål i 43 La Liga-kampe for Braithwaites vedkommende samt hans 'uinspirerede ophold' i Middlesbrough og Bordeaux.

Avisen har lavet en liste med syv andre Barcelona-indkøb, som i klubbens senere historie har været 'forundrende' for folk, der følger klubben.

Her figurerer en række fejlkøb, men først på listen står den svenske fodboldstjerne Zlatan Ibrahimovic, der blev tilknyttet i 2010.

- Ibrahimovic’ status som talent i verdensklasse er der ingen tvivl om. Men det var et indkøb, der syntes ude af trit med Barcas spillestil under Pep Guardiola, skriver AS.

Til gengæld for Ibrahimovic sendte FC Barcelona mere end 300 millioner kroner plus Samuel Eto’o til Inter.

De er nu endt op med en angriber, der hverken var på deres A- eller B-liste

Marca

Her vandt camerouneren Champions League, mens Ibrahimovic bare et år inde i den fem år lange kontrakt blev solgt videre til AC Milan.

- Mens han formåede at score solide 16 mål i 29 La Liga-kampe, passede han aldrig ind i formen på Camp Nou, og historier om uenighed med Guardiola lurede hele tiden under overfladen, opsummerer avisen.

Også midtbanemændene Arturo Vidal, Alex Song og Paulinho er på den syv mand lange liste, hvor Kevin-Prince Boateng og Jeison Murillo, der blandt eksperter også blev betegnet som aftaler foretaget af nød, desuden står.

Avis: Et symptom på Barcelonas problemer

På en anden Madrid-adresse, hos den store sportsavis Marca, er de stærkt kritiske over for FC Barcelonas indkøb af Martin Braithwaite.

- Dette er bare endnu et kapitel i historien om problemer, som Barcelona er kommet ud i, skriver Marca med henvisning til de udfordringer, som FC Barcelona har stået over for i den senere tid.

- Efter en endeløs liste af spillere har været rygtet til Barcelona, er de nu endt op med en angriber, der hverken var på deres A- eller B-liste.

Avisen lister herefter en lang række navne, som de mener at vide, FC Barcelona har været ude efter – lige fra Rodrigo Moreno fra Valencia til Willian José, der er Real Sociedad-spiller.

Avisen hænger sig desuden i den detalje, at overgangssummen på 135 millioner kroner, som FC Barcelona har betalt, svarer til det beløb, som alle andre klubber tilsammen har måtte afgive for Braithwaite igennem danskerens karriere. Og at catalanerne betaler fire gange så meget, som Leganés i sin tid brugte på at tilknytte ham fra Middlesbrough.

Desuden har Marca også udformet en liste til deres brugere, hvor de fokuserer på de fire foregående danskere i FC Barcelona.

Martin Braithwaite kan få debut lørdag, når FC Barcelona møder Eibar. Se kampen på TV 2 SPORT X og på TV 2 PLAY fra klokken 15.55.