Fodbold

Se Braithwaites rejse fra Esbjerg-dreng til Barcelona-spiller

Martin Braithwaite fik debut i Esbjerg-trøjen som 18-årig. Ti år senere kan den nu 28-årige landsholdsspids kalde sig for Barcelona-spiller.

Efter flere dages rygter, spekulationer og teorier er det endelig på plads.

Martin Braithwaite kan nu kalde sig Barcelona-spiller, efter han netop er blevet præsenteret i den spanske storklub.

Når Braithwaite for første gang trækker Barcelona-trøjen over hovedet, følger han derfor i fodsporene på danske legender som Allan Simonsen og Michael Laudrup som dansker i storklubben.

Trods sine blot 28 år har landsholdsspilleren været på den professionelle scene i ti år, hvilket har budt på ophold i Danmark, Frankrig, England og Spanien.

Vi har taget et kig på danskerens vej fra Esbjerg-dreng til Barcelona-spiller i billeder.

Martin Braithwaite fik debut i SAS-ligaen i 2009. Dengang var han 18 år gammel, og det var Ove Pedersen, der gav teenageren debut. I den efterfølgende sæson 2009/2010 fik Braithwaite ti indhop i den bedste danske række.
Martin Braithwaites gennembrud kom i 2011/2012-sæsonen i landets næstbedste række. Hans første superligamål faldt sæsonen efter i en kamp mod Brøndby IF. Her ses han i duel med Brøndbys Clarence Goodson.
Braithwaites gode præstationer fra den næstbedste række fortsatte ind i 2012/2013-sæsonen. Her var Braithwaite involveret i 15 Esbjerg-mål, og den gode sæson kulminerende med en sejr i pokalfinalen over Randers.
Braithwaite fik sin debut for det danske A-landshold i en træningskamp mod Georgien 6. maj 2013 efter sine gode præstationer for Esbjerg. Landsholdsdebuten bød på lidt over en time på banen.
Braithwaite indledte 2013/2014-sæsonen med tre mål i fire kampe for Esbjerg. Derefter blev han Esbjergs største handel, da han skiftede til franske Toulouse for 15 millioner kroner. Det blev til 32 kampe i debutsæsonen i Ligue 1.
Braithwaite nåede fire sæsoner i franske Toulouse. Han blev halvvejs i sin tid i det franske udpeget til anfører, mens tiden i Frankrig også betød et farvel til den flotte hårpragt. Danskeren scorede 40 mål i 149 kampe.
Braithwaite blev i 2017 solgt til Middlesbrough FC. Ifølge transfermarkt kostede danskeren 11,3 millioner euro (85 millioner kroner). Braithwaite blev ikke den store succes i det engelske, hvorfor han blot et halvt år senere blev sendt tilbage.
Braithwaites retur til Frankrig bød dog ikke på et comeback til Toulouse. I stedet stod Bordeaux klar med en lejekontrakt på et halvt år. Det korte ophold i Bordeaux bød på 14 kampe, hvilket kastede fire mål af sig.
Braithwaite fik en halv sæson mere i Middlesbrough efter sit korte ophold i Bordeaux, men endnu en gang uden succes. Han blev derfor halvvejs inde i 2018/2019-sæsonen udlejet til Leganes, hvor han med en fod i 11 mål spillede en stor rolle.
Braithwaite scorede til 1-0 under EM kvalifikationskampen på Aviva Stadium i Dublin i 2019 og hjalp dermed Danmark til EM på hjemmebane i 2020. Braithwaite har siden sin landsholdsdebut spillet 39 landskampe - heriblandt fire VM-kampe i 2018.
Braithwaite scorer i La Liga-kampen mod Barcelona. Klubben, han nu skal repræsentere, efter de har udløst danskeren frikøbsklausul på godt 135 millioner kroner.
Martin Braithwaite bliver præsenteret som Barcelona-spiller torsdag aften. FC Barcelona har på sin hjemmeside bekræftet, at danskeren får en kontrakt til 2024 med en frikøbsklausul på 300 million euros (2,2 milliarder kroner)