Fodbold

Se højdepunkterne fra Braithwaites præsentation som Barcelona-spiller

Martin Braithwaite viste sine blandt andet sine jongleringsevner frem, da han officielt blev præsenteret som FC Barcelona-spiller.

Camp Nou.

FC Barcelonas mytiske stadion.

Torsdag aften fik den femte danske spiller i historien til at betræde græstæppet på stadionet iført en trøje med hjemmeholdet.

Efter at have skrevet smilende under på kontrakten iførte han sig den rødblå trøje med nummer 19 bagpå.

Foran de blitzende kameraer viste han sine jongleringsevner på græsset. Ligesom det også blev til lidt småspil med sine børn samt officielle billeder i sin nye trøje.

– Jeg er virkelig glad for at være her. Som en fodboldspiller er det noget af det største at komme til den bedste klub i verden. Det er meget specielt for mig og min familie. Jeg har arbejdet hårdt for det her i lang tid. Jeg er virkelig spændt på at komme i gang og er klar, sagde danskeren i forbindelse med præsentationen.

Se højdepunkterne fra præsentationen i videoen over artiklen.

Overrasket landstræner

Selvom den 28-årige dansker officielt først blev præsenteret torsdag aften, så meldte den catalanske klub allerede skiftet ud tidligere på dagen.

Klokken 11.12 udgav FC Barcelona nyheden om, at de havde købt Martin Braithwaite og udløst hans frikøbsklausul hos Leganés.

Siden da er dagen gået med et grundigt lægetjek, inden han kunne vise sig frem som FC Barcelona spiller.

Den danske landstræner, Åge Hareide, fortæller, at han var overrasket over Braithwaites skifte.

- Ja, det tror jeg, at rigtig mange var. Jeg spurgte hans agent, og han kunne bekræftet, at noget var i gang. Det er jo flot arbejde af agenten, og hvem der ellers er involveret i aftalen. Og ikke mindst er det godt for Martin Braithwaite, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Martin Braithwaite kan få debut lørdag, når FC Barcelona møder Eibar. Se kampen på TV 2 SPORT X og på TV 2 PLAY fra klokken 15.55.

Danskere i Barcelona

 1. Allan Simonsen

  År i Barcelona: 3 år (fra 1979 til 1982)

  Kampe og mål: 116 kampe og 40 mål

  Trofæer: 2. Copa del Rey og European Cup Winners' Cup

  Det var ikke kun Barcelona, der var interesserede i Simonsen. Han afviste tilbud fra Hamurger SV, Juventus og flere arabiske klubber, inden han skiftede til Catalonien på en fri transfer. 

  Allan Simonsen var topscorer i sin første sæson på holdet, da han scorede 10 mål i 32 kampe. 

  Simonsen nåede ikke at vinde ligaen med Barcelona, men han vandt Copa del Rey samt European Cup Winners’ Cup i 1982, hvor han scorede det afgørende mål i 2-1 sejren over Standard Liége. Efter sæsonen hentede Barcelona Diego Maradona, og Simonsen forlod klubben.

 2. Michael Laudrup

  År i Barcelona: 5 år (fra 1989 til 1994)

  Kampe og mål: 213 kampe og 47 mål

  Trofæer: 8 titler i alt. 4 La Liga-titler, mesterholdenes turnering, Super Cuppen, Copa del Rey og Supercopa de Espana.

  Laudrup kom til Barcelone efter en mindre succesfuld sæson i Juventus. I Barcelona spillede han under Johan Cruyff, der havde samlet et hold, der hungrede efter succes.

  ’Dream Team’, som holdet blev kaldt, spillede attraktiv fodbold og vandt adskillige trofæer. Laudrup forlod Barcelona i 1994, hvor han skiftede til rivalerne fra Real Madrid.

 3. Ronnie Ekelund

  År i Barcelona: 2 år (fra 1992 til 1994)

  Kampe og mål: 3 kampe for Barcelona, samt kampe for andetholdet Barcelona B

  Trofæer: 1. La Liga. 

  Ronnie Ekelund imponerede i Brøndby og var en del af det danske OL-hold i 1992. Her viste han sig også godt frem og skiftede derefter til FC Barcelona, hvor han startede på B-holdet.

  Da der kun måtte være tre udenlandske spillere i Barcelonas startopstilling, havde Ronnie Ekelund det svært mod spillere som Michael Laudrup, Hristo Stoichkov og Romario. 

 4. Thomas Christiansen

  År i Barcelona: 5 år i alt (fra 1991 til 1996 – udlejet fra 1993 og frem)

  Kampe og mål: 1 kamp for Barcelona, samt kampe for andetholdet Barcelona B

  Trofæer: 1. UEFA Super Cup 1992//1993

  Christiansen underskrev en fire-årig kontrakt i 1991, da Cruyff var træner. Han startede sin seniorkarriere hos reserverne, hvor han spillede sammen med Ronnie Ekelund.

  Han trænede flere gange med førsteholdstruppen, men fik næsten ingen spilletid på grund af den hårde konkurrence. Syv minutter i den ene af to Super Cup-kampe blev det til. 

  Da han skiftede til Barcelona, var der en klausul i hans kontrakt, der gjorde, han blev spansk statsborger og har blandt andet spillet for det spanske landshold.

  Han blev sendt på udlån i Sporting Gijon, Osasuna og Racing Santander uden at have spillet nogle kampe for Barcelonas førstehold.

 5. Line Røddik

  År i Barcelona: 2 år (fra 2016 til 2018)

  Kampe og mål: 23 kampe og 1 mål

  Trofæer: 2. Copa de la Reina de Futbol og Copa Catalunya

  I juli 2016 underskrev Line Røddik en kontrakt med FC Barcelona, som hun skiftede til fra Olympique Lyon.

  Hun forlod klubben i sommeren 2018, hvor hun skiftede til Ajax.

 6. Martin Braithwaite

  År i Barcelona: 2020 til ?

  Kampe og mål: 57 kampe og 10 mål

  Trofæer: Copa del Rey i 2021

  FC Barcelona udløste Martin Braithwaite frikøbsklausul i Leganes og gav ham en fire og en halv-årig kontrakt. Barcelona fik lov til at hente ham uden for transfervinduet på grund af slem skade til Ousamen Dembélé.