Fodbold

Barca-stjernerne byder Braithwaite velkommen med særlig hilsen

Fredag formiddag trænede Martin Braithwaite for første gang med sine nye holdkammerater i FC Barcelona.

På en græsplæne, de fleste fodboldspillere aldrig kommer i nærheden af, trænede Martin Braithwaite fredag formiddag med sine nye holdkammerater.

Klokken 11.30 gik Braithwaite ud på banen sammen med FC Barcelonas verdensstjerner som Messi, Rakitic og Busquets. Ude på banen blev han hilst velkommen med en særlig Barcelona-hilsen, hvor holdkammeraterne stillede op i et slags espalier. Derefter løb Braithwaite ned gennem rækkerne af holdkammerater, der daskede til ham med varierende styrker, som du kan se i videoen herunder.

Kort efter gik træningen i gang, og efter et nogle minutters løb uden bold begyndte Barcelona-stjernerne at spille den klassiske opvarmningsøvelse 'kant'. Her danner en større gruppe spillere en kreds rundt om to spillere, der er i midten. Den store gruppe af spillere skal forsøge at holde bolden i gang med små afleveringer, så spillerne i midten ikke får fat i den.

Hvis man laver en fejlaflevering, ender man i midten - og det gjorde Braithwaite rimelig hurtigt. Danskeren var dog også hurtig til at komme ud derfra igen. Sådan bølgede det lidt frem og tilbage for både Braithwaite og flere af de andre.

Efter cirka ti minutter stod Braithwaite side om side med sin nye angrebskollega Lionel Messi, og kort derefter stoppede de med at spille kant. Stort set samtidig var træningens første kvarter gået, og derfor blev pressen bedt om at forlade området.

TV 2 SPORT var til stede på træningsanlægget Ciutat Esportiva, hvor offentligheden dog kun var inviteret inden for på Camp Tito Vilanova i det første kvarter af træningen. Det skyldes, at resten af træningen bruges på forberedelse til lørdagens ligakamp mod Eibar.

Den slags forberedelser, der dagen før kamp ofte koncentrerer sig om dødbolde, holder man gerne for sig selv. Derfor er det selvsagt begrænset, hvad man sportsligt kan udlede af det kvarter, kameraerne fik lov til at rulle.

- Der er masser af opmærksomhed, og det er jo ikke noget, han er vant til fra Leganés. Der var det stort set én mand med en mobiltelefon, der lavede interviews med spillerne. Her er der en hel verdens bevågenhed, fordi det er den største klub i verden, fortæller TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft fra træningsanlægget i Barcelona.

Inden træningen var det også svært at udlede ret meget. Martin Braithwaite brugte nemlig en anden indgang til træningsanlægget, end stjerner som Gerard Pique, Arturo Vidal og Antoine Griezmann gjorde.

Købt via særlig regel

Martin Braithwaite blev torsdag præsenteret som ny spiller i FC Barcelona, der har benyttet en særlig regel i spansk fodbold. Den offensive spiller Ousmane Dembélé er nemlig blevet langtidsskadet og dømt ude i resten af sæsonen. Derfor har Barcelona haft mulighed for at søge dispensation til at købe en erstatning uden for transfervinduets åbningstid.

Her faldt valget på Martin Braithwaite, og efter betalingen af hans frikøbsklausul på 135 millioner kroner var skiftet fra Leganés en realitet.

Braithwaite kan få debut for FC Barcelona allerede lørdag klokken 16, når klubben tager imod Eibar i La Liga.